Obavijesti

Sport

Komentari 294

Jadranski derbi pripao Rijeci: Mujanović i Benko za tri boda

Jadranski derbi pripao Rijeci: Mujanović i Benko za tri boda
7

Trener Rijeke Kek u najavi utakmice rekao je kako je njegova momčad bolja i kako na Poljud dolazi po pobjedu, a nju su njegovi igrači osigurali već u prvih 45 minuta

VIDEO

Hajduk ni treći put u sezoni nije uspio pobijediti Riječane. U posljednjoj utakmici 29. kola Prve HNL Rijeka je na Poljudu pobijedila 2-1.

Trener Rijeke Matjaž Kek u najavi utakmice rekao je kako je njegova momčad bolja i kako na Poljud dolazi po pobjedu, a nju su njegovi igrači osigurali već u prvih 45 minuta.

Poveli su Riječani u 21. minuti nakon što su lijepo izigrali obranu Hajduka. Jugović je primio loptu na lijevoj strani i dao povratnu loptu za Mujanovića, koji sa sedam, osam metara svojim drugim prvenstvenim golom ove sezone donosi vodstvo Rijeci.

U 28. minuti Benko je mogao udvostručiti vodstvo gostiju s Kantride, ali nakon što je izbio sam pred golmana Blaževića, otišao je previše u stranu te je propala prilika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ipak, osam minuta kasnije Benko nije propustio novu priliku da zabije na Poljudu. Mujanović je gurnuo loptu za Benka, a napadač Rijeke je udarcem, lijevo iskosa, zabio za vodstvo gostiju 2-0.

Branič Hajduk Mario Maloča nakon utakmice je rekao kako smatra da taj gol nije regularan.

- Bio je očit prekršaj Benka na meni prije drugoga gola. Pogodio me koljenom, imam veliku masnicu na boku - Mario Maloča

U nastavku utakmice Hajduk je zaigrao puno odlučnije, a bolju igru okrunili su golom u 53. minuti. Sušić je dobio povratnu loptu na 18 metara, te je sjajno plasiranim udarcem u donji lijevi kut gola Mancea smanjio vodstvo Rijeke na 2-1.

Do kraja utakmice Hajduk je dominirao i tražio izjednačenje, ali gol nisu zabili. Najbliže izjednačenju bili su su 78. minuti kada je Jozinović lijevo iskosa s deset metara pucao, ali njegov udarac zaustavila je prečka.

Rijeka je pobjedom preskočila Hajduk i sada je s 49 bodova treća momčad Prve HNL. Hajduk je na četvrtom mjestu, s bodom manje.

U sljedećem kolu Rijeka dočekuje Dinamo, dok Hajduk ide u goste Splitu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 294
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu