Obavijesti

Sport

Komentari 25

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
5

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu

VIDEO

Kako god završilo prvenstvo, bilo da Rijeka ili Dinamo osvoje naslov, Sergej Jakirović dobit će medalju? Takav scenarij je itekako moguć jer u pravilima ne piše tko sve smije i može dobiti medalju. U šampionskoj momčadi, naravno. Odnosno, preciznije, nema vremenskog ograničenja za medaljaše. Tako je, primjerice, Andrej Kramarić, dobio medalju za Leicesterov senzacionalni naslov, iako je proljetni dio proveo na posudbi u Hoffenheimu, gdje će, mnogo godina kasnije postati najbolji strijelac u povijesti kluba.

Sergej Jakirović vodio je Rijeku ove sezone u prve četiri prvenstvene utakmice, Rudeš (4-0), Hajduk (0-1), Istra (6-0), Lokomotiva (2-1). Ta utakmica protiv Lokosa, 20. kolovoza, bila mu je posljednja na klupi Rijeke. Prešao je u Dinamo i već u prvoj utakmici pobijedio Rijeku 2-1.

- Napravio je odličan posao, bilo mi je krivo što odlazi i bio sam razočaran, na njemu sam gradio klub i perspektivu. Nažalost, otišao je na način koji se nama nije svidio. Ne slažem se s načinom na koji je otišao, ali to ne znači da mislim da je loš trener, upravo suprotno, odličan je trener. Kao i Sopić, napravio je iskorak i svi ga poštujemo i volimo. Kako god završi prvenstvo i Kup, smatram da imamo odličnog trenera - rekao je Damir Mišković, predsjednik Rijeke, koji je trenutačno u Dubaiju.

No, hoće li Jakirović biti na popisu medaljaša? Odnosno, hoćete li ga nagraditi medaljom, ako Rijeka osvoji naslov?

- No comment!

Eto, tako je predsjednik Rijeke komentirao moguću medalju Jakiru. No Damir Mišković je vrlo korektan prema svakome tko je i jedan dan nosio dres Rijeke i gotovo sigurno neće raditi probleme, ako će se Jakirović osjećati zaslužnim za taj naslov. No, kako saznajemo, Jakirović neće inzistirati na medalji, iako je bio čllan Rijeke ove sezone.

Rijeka: Noć HNK Rijeke "Zajedno smo Rijeka"

- Svi ljudi koji su u sportu znaju koliko smo napravili s Rijekom. Mene zanima samo medalja s Dinamom i vjerujem da ću je dobiti. - rekao je Sergej Jakirović.

Tim odgovorom zapravo aludira da bi trebao dobiti medalju jer su njegove zasluge u slaganju momčadi ogromne. Jakirović je bio trener kad se slagala šampionska momčad, kad su došli Franjo Ivanović, Marco Pašalić. Jakirovićev kostur momčadi je danas pod palicom Željka Sopića na vodećem mjestu prvenstva Hrvatske.

Jakirović bi tako mogao biti u "win - win" situaciji. Tko god osvoji naslov prvaka, on bi mogao dobiti medalju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu