Obavijesti

Sport

Komentari 19

Jakirović: Idem kod Kloppa! A Bjelica mi je puno pomogao...

Jakirović: Idem kod Kloppa! A Bjelica mi je puno pomogao...
1

Sin Leon (11) trenira u Dinamu, ali rekao je da će danas navijati za Goricu. Obilazim niželigaške utakmice jer se i tamo može pronaći pojačanje, a Bjelica mi je pomogao prošle sezone, priča trener Gorice

VIDEO

Prošle smo sezone u tri utakmice baš bili blizu boda protiv Dinama, ali svaki put su naš zasluženo pobijedili. Da biste iznenadili u Maksimiru, morate zabiti barem gol, a Dinamo ove sezone još nije primio niti jedan. Znate onda protiv kakve momčadi igrate, kaže nam Sergej Jakirović, trener Gorice.

Prošle je sezone njegova momčad bila hit HNL-a. Zamalo je izborila Europu, igrala je senzacionalan nogomet predvođena mladim 42-godišnjim trenerom.

- Ove sezone je prvi cilj osigurati ostanak, na vrijeme sakupiti dovoljan broj bodova, a onda pokušati izboriti Europu - kaže nam Jakirović, prije gostovanja u Maksimiru u petak u 20 sati. Dolazi u goste kod prijatelja Nenada Bjelice.

Bjelica: Lovrić, Miya, Zwolinski i Ndiaye su za HNL vrh vrhova
Bjelica: Lovrić, Miya, Zwolinski i Ndiaye su za HNL vrh vrhova

- Sad sam daleko od njega kao trener, ali bih htio jednoga dana biti kao Neno. Znamo se godinama, jako smo se sprijateljili prije desetak godina dok sam igrao u Klagenfurtu gdje je on živio. On je sjajan čovjek. Znate, prošle sezone nam nije išlo na početku prvenstva, a tada me znao nazvati i savjetovati. Puno mi je pomogao tada. Rekao je da budem strpljiv i da će nas krenuti. S njim sam doista u sjajnom odnosu, a moram istaknuti da mi je nakon dolaska u Goricu veliku podršku pružao i Zoran Zekić, bivši suigrač, koji je tada bio trener Osijeka - rekao nam je Jakirović.

Njegova je Gorica u prva dva kola osvojila četiri boda, puna optimizma dolazi na noge prvaku, a od prve bi minute za Dinamo trebao zaigrati i čudesni Dani Olmo.

gorica

- Nećemo ga striktno čuvati, a doista je teško zaustaviti takvog igrača. Pa on je odskakao na Europskom prvenstvu za mlade, gledao sam ga uživo. Kakva je to samo klasa. Malo su ovi milijuni koji se spominju za njega, da igra u nekoj drugoj ligi, onda bi bio još i puno skuplji - kaže Jakirović, čiji je sin Leon počeo trenirati u Dinamu baš pred ovu utakmicu.

- Leon ima 11 godina, trenirat će ga Tomislav Mikulić. Doveo sam ga u Dinamo, pa ćemo vidjeti - kaže Sergej, kojega smo upitali za koga će sin navijati večeras.

- Moja obitelj uvijek navija za mene. Tako je i Leon rekao da će biti za Goricu, valjda će biti tako - smije se Jakirović.

Tko je uzor jednom od najboljih trenera HNL-a?

Liverpool Press Day - Melwood Training Ground

- Često sam znao istaknuti kako mi se sviđa kako radi Jürgen Klopp. Pratim ga još od Mainza. Nisam ga još upoznao, ali uskoro hoću. Preko Mindaugasa Nikoličiusa, našeg sportskog direktora, imam ulaz u Liverpool. Otići na Otok da bih napokon upoznao svojeg trenerskog uzora Jürgena Kloppa. Naravno, tamo ću i pogledati nekoliko treninga europskog prvaka. Jedva čekam da odem u Liverpool - otkriva Jakirović, kojega se često može vidjeti na utakmicama u Zagrebu i okolici.

Jakirovićev sin postao 'modri' uoči susreta Gorice i Dinama...
Jakirovićev sin postao 'modri' uoči susreta Gorice i Dinama...

- Radije gledam nogomet uživo nego preko TV-a. Odem na utakmice i nekih nižih liga. Tamo se može vidjeti nekih igrača koja mogu biti pojačanja - dodao je Jakirović, koji je ostao u dobrim odnosima s bivšim kapetanom naše reprezentacije Darijom Srnom.

Zajedno su početkom ovog stoljeća osvajali malonogometne turnire igrajući za momčad iz Metkovića. Jedan su osvojili i u Čitluku u Hercegovini.

- Često je i Darijo čujemo. Sad je krenuo u nove vode, trenerske. I tu će on biti sjajan - završio je Jakirović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani