Obavijesti

Sport

Komentari 12

Jakov Fak: Nisam se ovom nadao, ostvario sam san!

Jakov Fak: Nisam se ovom nadao, ostvario sam san!
6

Hrvatski biatlonac ušao je u povijest osvajanjem bronce na SP-u u Južnoj Koreji. Prvi je hrvatski osvajač medalje ikada u nordijskim disciplinama

VIDEO

I mene je jako iznenadila ova bronca, nisam mogao ni zamisliti da će se moj životni san ostvariti tako brzo, rekao je 22-godišnji Mrkopljanin, zaostavši 17 sekundi za najvećim biatloncem svih vremena, Norvežaninom Oleom Einarom Bjoerndalenom, kojemu je to rekordni 13. naslov na svjetskim prvenstvima. U njegovu domu u Mrkoplju roditelji su se rano ustali i sjeli uz televizor.
- Od 5.30 počeli su nam stizati prijatelji. Gledali smo utrku. Što da vam kažem? Nisam nikako mogla suspregnuti suze. Same su išle - rekla je majka Jasminka.
Jakov je upisao Hotelijerski fakultet, no nakon pola godine se ispisao. Odlučio se poptuno posvetiti biatlonu.
- Ovo mu je najveća nagrada. Bilo mu je teško. Sponzora u ovom sportu baš i nema pa su svi izdaci pali na suprugova i moja leđa. Nadamo se da će mu ovaj rezultat osigurati više sponzora i da će mu biti lakše baviti se skijanjem - kaže mama Jasminka, koja radi na naplatnim kućicama u Grobniku, a otac Marijo zarađuje u drvnoj industriji.
- Još se nismo čuli s Jakovom, ali brat Stjepan se razumije u informatičku opremu pa putem računala uspijevamo doći do njega u Južnoj Koreji. U subotu ima još jednu utrku, a u Mrkoplju ga očekujemo u ponedjeljak ili utorak. Bit će fešte, samo još ne znamo kakve. Mami nije poslao nikakvu narudžbu - rekao je otac Stjepan. Jakov gotovo cijelu godinu provede na snijegu trenirajući.
- Nema ga od svibnja pa sve do ožujka. Vidimo ga dva mjeseca na godinu i to su najsretniji trenuci. Obožava maminu kuhinju i jedva čekam da se vrati - kaže presretna mama Jasminka. Odmah nakon proglašenja pobjednika i dodjele medalja mnogi mediji Jakova su preobratili u Slovenca.
- Jakov trenira sa slovenskom reprezentacijom, tražili smo bolje uvjete. To je sve. Osim toga nemamo nikakve veze sa Slovenijom - rekao je otac Stjepan.

NAŠI HEROJI "MALIH" SPORTOVA

FILIP UDE
Na OI-ju u Pekingu 2008. Filip je osvojio prvu hrvatsku gimnastičku medalju. Srebrno odličje izborio je izvevši ruska kola s vijkom.

SNJEŽANA PEJČIĆ
Na OI-ju u Pekingu u disciplini zračna puška deset metara osvojila je brončano odličje. Prva je sportašica kojoj su u Pekingu dodijelili medalju.

NATKO ZRNČIĆ - DIM
Na svjetskom skijaškom prvenstvu u Val d’Isereu 9. veljače ove godine Natko je uzeo kombinacijsku broncu.

DANIJEL DOMDJONI
Na 19. svjetskom prvenstvu u karateu u studenom prošle godine Danil Domdjoni u kategoriji do 60 kilograma postao je svjetski prvak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram