Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jandroković je čestitao novom šahovskom šampionu Šariću...

None Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

Sjajna igra tijekom cijelog natjecanja sa sedam pobjeda zasluženo Vas je dovela na vrh europskog šaha. Neka ova titula bude poticaj i inspiracija mladima da počnu igrati šah, napisao je Gordan Jandroković

Splićanin Ivan Šarić (27) osvojio je europski naslov u šahu nakon što je u Gruziji u konkurenciji 302 natjecatelja iz 34 zemlje pobijedio s 8,5 bodova iz 11 partija.

Miranda Čikotić BRAVO, VELEMAJSTORE Hrvatski šahist Ivan Šarić (27) osvojio naslov prvaka Europe!

Uz pobjedu Zdenka Kožula na istom ovakvom natjecanju 2006. godine u Turskoj, trijumf Ivana Šarića najveći je uspjeh hrvatskog šaha u povijesti. Čestitke stižu sa svih strana, a jedna dolazi iz Sabora.

Šariću je čestitao predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

- U ime Hrvatskoga sabora i u osobno ime upućujem Vam najsrdačnije čestitke u povodu osvajanja prvog mjesta na Europskom prvenstvu u šahu u Gruziji. Sjajna igra tijekom cijelog natjecanja sa sedam pobjeda zasluženo Vas je dovela na vrh europskog šaha. Ovaj sjajan rezultat dokaz je Vaše velike igračke vještine, znanja, predanosti i ljubavi prema ovoj drevnoj igri. Vaša titula europskog prvaka, druga u povijesti hrvatskog šaha, neka također bude poticaj i inspiracija svim mladima u Hrvatskoj da počnu igrati šah koji na izniman način spaja sport i intelektualne vještine - stoji u čestitci.

Komentari (2)
  • Bravo (vele)majstore, svaka čast!

    29. 3. 2018,   12:20
  • Šariću čestitke još jednom! e pa onda kao izborni predmet šah u škole,više od 30 zemalja ima šah kao predmet u školama. Europski parlament je usvojio "Deklaraciju o uvođenju programa "Šah u škole".

    29. 3. 2018,   12:08