Obavijesti

Sport

Komentari 1

Japan 2019: Njemačka rastura grupu, Crna Gora ima tri od tri

Japan 2019: Njemačka rastura grupu, Crna Gora ima tri od tri
7

Nakon tri odigrana susreta u svim skupinama Crna Gora je u skupini C izjednačena s jakim Španjolkama sa šest bodova i sve tri pobjede, a Srbija još uvijek ima šanse za prolazak dalje...

VIDEO

Hrvatska se nije plasirala na Svjetsko prvenstvo u Japanu, no zato jesu susjedne zemlje. Dok Crna Gora rastura u svojoj skupini, Slovenija i Srbija imaju malenih problema, a među ostalim reprezentacijama uvijek ista priča - Norveška, Njemačka, Francuska i Španjolska najbolje kotiraju. 

Crnogorke pariraju Furiji (Skupina C)

Nakon tri odigrana susreta u svim skupinama Crna Gora je u skupini C izjednačena s jakim Španjolkama sa šest bodova i sve tri pobjede, a sljedeće su im protivnice Kazahstanke koje ne bi trebale biti veliki problem za hrvatske susjede budući da su do sada ostale bez ijednog boda sa sva tri poraza u nizu.

Ekipa Pera Johansona svladala je izabranice Larsa Rasmusena s taman jednim golom prednosti 25-24 (13-12). Gol odluke postigla je Katarina Bulatović 1 minutu i 20 sekundi prije kraja, za plus 2 (25-23), a  obrana Marte Bartinović najavila je slavlje Crnogorki. Bila je to prava rukometna bitka. Osim plus tri na polovici utakmice za Crnogorke, ostatak utakmice igralo se gol za gol kidajući živce i publici i igračicama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Španjolska je pobijedila Senegal 29-20, dok je Rumunjska bila bolja od Kazahstana 22-20.

Linine muke: Duvnjak, Cindrić, Karačić i Musa upitni za Euro!
Linine muke: Duvnjak, Cindrić, Karačić i Musa upitni za Euro!

Norveška slomila Srbiju (Skupina A)

Reprezentacija Srbije poražena je od Norveške 28-25 (13-12)  unatoč dobroj igri. Srbija je trenutno treća u skupini što im i dalje donosi prolazak u dalju fazu natjecanja, no morat će se boriti sa Slovenijom i Nizozemskom koje lako mogu (uz vodeću Norvešku, 6 bodova) popuniti prva tri mjesta. 

Ljubomira Obradovića, izbornik Srbije, dobro je pripremio svoju momčad koja se čvrsto suprotstavila možda i najjačoj reprezentaciji ženskog rukometa posljednjih deset godina. Tek je crveni karton Marije Obradović zaustavio dominaciju Srpkinja koje su još u 23. minut susreta imale vodstvo s 11-9. 

Norvežanke su preuzele dominaciju, Silje Solberg se razbranila, a Stine Oftedal raspucala, no dvije minute do kraja srpska reprezentacija imala je šansu doći na minus jedan, no sudačke odluke uzrujale su klupu koja je potom dobila isključenja zajedno s Draganom Cvijić što je Norveškoj omogućilo mirnu završnicu.

Cindrić 'projurio' kroz Pariz, Zagreb će se 'čupati' za prolaz
Cindrić 'projurio' kroz Pariz, Zagreb će se 'čupati' za prolaz

Nizozemska je deklasirala posljednjeplasiranu Kubu 51-23, a šokantno, ali istinito, Slovenija je izgubila od Angole 33-24.

Na Svjetskom prvenstvu za žene u trećem kolu susreta prvog kruga natjecanja u Japanu, zanimljiv susret odigrala je reprezentacija Francuske koja je u potpunosti deklasirala Australiju rezultatom 46-7, a slično su prošle i reprezentativke Konga koje su s 21 golom razlike izgubile od Rusije (34-13).

Njemačka prva, a jedva protiv Danske (Skupina B)

Iako su Njemice prve sa sve tri pobjede, u skupini Dansku su dobile s tek  jednim golom razlike 26-25. Ipak, imaju Dankinje još uvijek šansi za prolazak dalje jer ih samo gol-razlika dijeli od trećeg mjesta spasa.

U skupini Njemice sa samo jednim bodom manje slijedi Južna Koreja koja je svladala Brazil 33-27, dok su Francuskinje deklasirale Australiju 46-7, slično kao što su ih krug ranije dobile Njemice 34-8. 

PPD Zagreb na dvomjesečnu pauzu ide s osmim porazom...
PPD Zagreb na dvomjesečnu pauzu ide s osmim porazom...

Ruskinje i Šveđanke dominantne (Skupina D)

Po šest bodova imaju prvoplasirana Rusija i Švedska sa sve tri pobjede, dok je Japan u posljednjem susretu posrnuo upravo protiv Šveđanki 34-26.

U donjem domu skupine nalaze se Argentina s jednom pobjedom te Kina i Kongo bez ijednog boda.

Prve tri idu dalje

Nakon prvoga kruga tri najbolje ekipe iz svake skupine idu dalje.

Podjela po skupinama:

A: Nizozemska, Norveška, Srbija, Slovenija, Angola, Kuba,

B: Francuska, Danska, Njemačka, Koreja, Brazil, Australija,

C: Rumunjska, Mađarska, Crna Gora, Španjolska, Senegal, Kazahstan

D: Rusija, Švedska, Japan, Kina, Argentina, Kongo

Službeni  domaćin svjetskog prvenstva je grad Kumamoto, koji je bio i  organizator muškog Svjetskog prvenstva 1997. godine.  Uz Kumamoto, koji ima tri dvorane, gradovi domaćini su Yatsuchiro i Yamaga.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida