Obavijesti

Sport

Komentari 11

Pakleni dio ždrijeba: Suarez na Ronalda, Messi na Griezmanna

Pakleni dio ždrijeba: Suarez na Ronalda, Messi na Griezmanna
1

Grupna faza je gotova, a u subotu počinje ona puno opasnija - knock-out faza. Ovdje možete pronaći sve o reprezentacijama koje su se našle na težoj strani ždrijeba SP-a u Rusiji

VIDEO

Grupna faza Svjetskog prvenstva u Rusiji je gotova i sada nas čeka puno opasnija knock-out faza. Niti jedna momčad ne smije si dopustiti pogrešku, ako želi nastaviti natjecanje. 

Kako to i inače biva, stvorile su se tzv. teža i lakša strana ždrijeba. Tako će se na ovoj 'težoj' strani, na putu do finala, boriti
Francuska, Brazil, Portugal, Argentina, Urugvaj...

Jedini sačuvali mrežu netaknutom

Urugvaj je jedna od tek tri momčadi (uz Hrvatsku i Belgiju) koja je upisala sve tri pobjede u grupnoj fazi natjecanja, a jedina je koja još uvijek nije primila niti jedan gol u Rusiji! 

Svladao je Urugvaj u grupi A Egipat i Saudijsku Arabiju s minimalnom prednošću, a domaćinima su zabili tri gola. Ne pate ih previše žuti kartoni s obzirom da ga je 'zaradio' samo Rodrigo Bentancur u susretu s Rusijom.

Najbolji strijelac za sada je Barcin as Luis Suarez koji je loptu u mrežu pospremio dva puta, a prate ga Cavani i Gimenez koji su zabili po jedan gol. 

World Cup - Group A - Uruguay vs Russia

Ždrijeb ih je u osmini finala spojio s Portugalom, a mnogi ih vide kao favorite ovog susreta. Brojni fanovi na Twitteru uspoređuju ovu
momčad s Hrvatskom - dvije malene zemlje koje su izuzetno uspješne u nogometu i pretendiraju za naslov svjetskog prvaka.

Osmina finala: Urugvaj - Portugal, 30.6., 20:00

Na krilima sudaca u osminu finala

Portugal je jedna od mnogih momčadi koje su se jedva provukle do osmine finala. 

Završili su na drugom mjestu u skupini B s jednom pobjedom (protiv Maroka) i dva remija (sa Španjolskom i Iranom). Mnogi će reći da su ih od ispadanja već u grupnoj fazi spasili suci, tako da u susretu osmine finala protiv Urugvaja nisu izraziti favoriti. 

Oštećeni su bili Iranci u posljednjem susretu grupne faze za crveni karton, ali sudac je nakon pregledavanja snimke, Ronaldu, za udarac protivnika rukom u glavu, izvadio samo žuti. S velikom zadrškom, u sučevoj nadoknadi je Iran ipak dobio penal, a tek minutu nakon toga imali su Iranci zicer za vodstvo, ali Taremijev šut završio je nekoliko centimetara pored gola.

Ipak, prva utakmica iz ove skupine - sukob rivala s Pirineja - smatra se najboljom utakmicom dosadašnjeg dijela prvenstva. Igralo se gol za gol uz puno šansi s obje strane, a na kraju su bratski podijelili bodove i nastavili pohod na osminu finala.

World Cup - Group B - Iran vs Portugal

Briljirao je u prve dvije utakmice ponajbolji igrač svijeta Cristiano Ronaldo zabivši četiri od četiri gola Portugala. Ipak, u ključnoj
utakmici protiv Irana je zakazao i profulao penal, ali od ispadanja ih je spasio gol Ricarda Quaresme.

U osmini finala vjerojatno im neće zbog ozljede igrati William Carvalho.

Osmina finala: Urugvaj - Portugal, 30.6., 20:00

Najdosadnijom utakmicom SP-a do prvog mjesta u skupini

Francuska je poimenično definitivno jedna od najjačih momčadi na ovom Svjetskom prvenstvu, ali kao momčad nisu se još dokazali. Završili su na prvom mjestu u skupini C, s dvije pobjede (protiv Australije i Perua) i jednim remijem (s Danskom). 

Utakmica protiv Danske proglašena je i najdosadnijom utakmicom dosadašnjeg tijeka prvenstva. Prva je to utakmica u Rusiji koja je završila bez golova, a kako je i jednima i drugima odgovarao jedan bod, nisu se previše potrudili. Francuski trener Didier Deschamps odlučio je protiv Danaca odmoriti čak šest standardnih prvotimaca, a ova utakmica bez šansi završila je zvižducima s tribina.

World Cup - Group C - Denmark vs France

Po jedan gol za Francuze u Rusiji zabili su Antoine Griezmann i Kylian Mbappé

Ždrijeb im je u osmini finala dodijelio Argentinu, a kladionice ih vide kao favorite za prolaz u četvrtfinale.

Osmina finala: Francuska - Argentina, 30.6., 16:00

Messi mora sve sam, pa čak i posložiti momčad

Nakon remija protiv Islanda i poraza od Hrvatske, Messi i ekipa jedva su prošli u osminu finala. Drugo mjesto na tablici osigurali su tek u zadnjoj utakmici skupine protiv Nigerije, a i to je bilo napeto.

Poveli su Argentinci već u 14. minuti, ali odmah na početku drugog poluvremena uzvratila je Nigerija i sve do same završnice činilo se da će se Hrvatima u osmini finala pridružiti Afrikanci. Ipak, uspio je Marcos Rojo nekoliko minuta prije kraja srušiti nade Nigerijcima i omogućiti svojoj momčadi nastavak natjecanja.

World Cup - Group D - Argentina vs Croatia

Najbolji igrač u momčadi Južnoamerikanaca bio je, očekivano, Leo Messi, koji, iako je zabio samo jedan gol, je na svojim leđima odveo Argentinu do knock-out faze. Nakon katastrofalnog početka na Mundijalu i velikog poraza od Hrvatske, preuzeo je na sebe i ulogu izbornika, a hoće li imati snage isto napraviti protiv Francuske tek ćemo vidjeti. 

Jedno je sigurno, iz svečane lože svoju će nacionalnu vrstu budno pratiti legendarni Maradona.

Osmina finala: Francuska - Argentina, 30.6., 16:00

Glavni favoriti za naslov

Reprezentacija Brazila je u grupi E ostvarila dvije pobjede (2-0 protiv Kostarike i Srbije) i jedan remi (1-1 sa Švicarskom) te tako s
prvog mjesta u skupini nastavlja natjecanje u Rusiji. 

U tri dobre predstave, među Brazilcima su se istaknuli Philippe Coutinho s dva gola i jednom asistencijom te Neymar s jednim golom i jednom asistencijom, a Brazilac sumnjive frizure prednjači i u broju udaraca na gol. Čak 17 puta pokušao je zabiti Neymar u prvih 270 minuta SP-a u Rusiji, a gol koji je zabio u utakmici protiv Kostarike je najkasniji gol (u regularnom vremenu) u povijesti Svjetskih prvenstava.

World Cup - Group E - Serbia vs Brazil

Brazilska reprezentacija glavni je favorit za osvajanje ovog prvenstva pa tako i u utakmici osmine finala protiv Meksika.

Osmina finala: Brazil - Meksiko, 2.7., 16:00

U skupini iznenađenja poslali kući veliki 'Elf'

Kakva se drama izdogađala u skupini F! Šveđani i Meksikanci svojim su umijećem izacili veliku Njemačku već u grupnoj fazi SP-a.

Meksiko je u prve dvije utakmice svladao Njemačku i Južnu Koreju, a u trećoj ih je ipak savladala Švedska, pa su grupnu fazu završili na drugom mjestu u skupini.

Iako su u toj prvoj utakmici Nijemci dominirali na terenu, nisu imali sreće i Meksiko je slavio minimalnom prednošću koju im je u 35.
minuti osigurao Hirving Lozano. Protiv Južne Koreje su odigrali nešto bolje, a onda su u trećoj utakmici naletili na Šveđani koji su ih
'razmontirali' 3-0

World Cup - Group F - Mexico vs Sweden

Ipak, imali su Meksikanci sreće, jer Južna Koreja je u vjerojatno najšokantnijoj utakmici prvenstva svladala Južnu Koreju 2-0 u sudačkoj nadoknadi. Slavili su Meksikanci svoje azijske heroje do dugo u noć.

Najbitniju ulogu u momčadi Meksika odigrao je vratar Guillermo Ochoa, koji je trenutno prvi vratar prvenstva s čak 17 obrana.

Ždrijeb im je u osmini finala dodijelio Brazil, a protiv najvećih favorita za naslov svjetskog prvaka sigurno neće biti lako.

Osmina finala: Brazil - Meksiko, 2.7., 16:00

Nisu htjeli, ali ipak su završili prvi u skupini

Belgija je također jedna od tri momčadi koje su na svom putu do osmine finala upisale tri pobjede. Slavili su Belgijci protiv PanameTunisa i Belgije, a postavili su rekorde u nekoliko polja.

Njihova prva utakmica u Rusiji - ona protiv Paname - drži rekord s najviše žutih kartona, njih čak osam. Utakmica protiv Tunisa rekorder je po broju ukupnih udaraca - čak 31 - i po broju golova - sedam (pet su zabili, a dva primili). Osim toga, njihov najefikasniji igrač Romelu Lukaku je s četiri gola drugi na listi strijelaca, zajedno s Cristianom Ronaldom, a bolji je samo Harry Kane s pet golova.

Belgija vodi i po ukupnom broju golova u dosadašnjem tijeku prvenstva. Zabili su ih devet (tri Panami, pet Tunisu i jedan Englezima).

World Cup - Group G - England vs Belgium

Posebno je zanimljiva bila ta posljednja utakmica protiv Engleza. I jedan i drugi izbornik krenuli su u susret s praktički rezervnim
postavama
jer pobjeda i prvo mjesto na tablici vodili su u ovu težu stranu ždrijeba. Ipak, Belgijci su golom Januzaja došli do minimalne prednosti i blago rečeno se 'usosili'.

U osmini finala igrat će protiv Japana, ali već u četvrtfinalu mogu 'naletjeti' na Brazil.

Osmina finala: Belgija - Japan, 2.7., 20:00

Dokaz da se fair play stvarno isplati

Japan je na svom putu do osmine finala porazio Kolumbiju, remizirao sa Senegalom i izgubio od Poljske. Ipak, fair play igra odvela ih je u sljedeću fazu natjecanja.

Kao i trećeplasirani Senegal, imali su četiri boda, istu gol razliku (4-4), isti broj postignutih golova, a međusobno su odigrali
neriješeno (2-2) pa su o poretku odlučivali - kartoni. Senegal je bio nešto oštriji pa ih je šest žutih (naspram Japanova četiri) poslalo
kući, a Japance lansiralo u osminu finala, gdje će ih dočekati neugodna Belgija.

World Cup - Group H - Japan vs Poland

Sva četiri gola, koja su Japanci zabili na ovom prvenstvu, zabili su različiti igrači, a kakvu taktiku su spremili protiv raspoloženog
Lukakua vidjet ćemo za tri dana.

Osmina finala: Belgija - Japan, 2.7., 20:00

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske