Obavijesti

Sport

Komentari 34

Bez Serene idu suze radosnice: Osaka uzela Australian Open

Bez Serene idu suze radosnice: Osaka uzela Australian Open
13

Osaka je u finalu sa 7-6 (2), 5-7, 6-4 pobijedila Petru Kvitovu. Mogla je finale završiti u dva seta, ali je propustila tri meč lopte! Na kraju se za svoj drugi Grand Slam naslov borila dva i pol sata

VIDEO

Naomi Osaka je pobjednica Australian Opena. U sjajnom je finalu sa 7-6 (2), 5-7, 6-4 pobijedila Petru Kvitovu, a meč je trajao dva sata i 30 minuta.

Prvi set je završio bez breakova iako su igračice imale čak osam prilika (Osaka je propustila tri, a Kvitova pet), svaka je uspjela sačuvati svoj servis, pokušala nadmudriti onu drugu, na terenu se vodila prava psihološka borba... U 13. je igri Osaka bila dominantnija i uspjela je uzeti set.

U drugi je set Kvitova bolje ušla, povela je 2-0, ali onda je Japanka okrenula i sa pet osvojenih gemova povela sa 5-3. Kvitova je na servisu gubila 0-40, Osaka je imala pobjedu u svojim rukama, čak tri meč lopte, ali je propustila sve prilike.

Otišlo se u treći set u kojem Japanka nije dopustila nove neugodnosti, brzo se vratila u meč i tako postala prva tenisačica iz svoje zemlje s naslovom u Australiji. Ovo joj je drugi osvojeni Grand Slam u karijeri, nakon što je prije nekoliko mjeseci uzela naslov na US Open.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mlada Osaka (21) pobjedom je postala novi svjetski broj 1, a Kvitova je druga tenisačica svijeta. Obje su pretekle Simonu Halep koja je ispala u osmini finala.

Pokretanje videa...

00:05

Radost nakon prvog Grand Slama joj ukrala Serena

Osaka je svoj prvi Grand Slam uspjela osvojiti sa samo 20 godina. Na US Openu je srušila najbolju tenisačicu u povijesti, Serenu Williams sa 6-2, 6-4. Nažalost, upravo joj je Serena i uništila taj, do tada najveći dan u karijeri.

Serena je u finalu u rujnu potpuno poludjela kad je izgubila poen zbog "coachinga". Razbila je reket, vikala sucu da je lažljivac i lopov, a on ju je kažnjavao za "verbalno maltretiranje".

Tennis: US Open

Nakon senzacionalne pobjede u kojoj je postala prva iz Japana (i u ženskoj i u muškoj konkurenciji) s Grand Slam naslovom, Osaka je bila uplakana. Nažalost, nisu to bile suze radosnice.

- Znam da ste svi navijali za nju, žao mi je što je završilo na ovakav način - obratila se publici koja joj je zviždala dok je primala svoj prvi veliki pehar.

Japanka koja ne priča japanski jezik

Iako je ispisala povijest svoje zemlje u tenisu, Osaka zapravo uopće ne govori materinji jezik. Roditelji Tamaki Osaka i Leonard François su se upoznali na jednom njujorškom sveučilištu, Naomi se rodila 1997. godine u Osaki. U rodnoj je zemlji svoje majke živjela je samo nekoliko godina jer je čitava obitelj početkom novog tisućljeća preselila u Sjedinjene Američke Države.

Japanski jezik razumije, ali ga ne govori. U igri je krasi razoran servis, ide čak i preko 200 km/h, a ne skriva da obožava Pokemone. Često se njihovim citatima služi i na svojim presicama.

- Želim bit gdje nitko nije, gore iznad oblaka  - rekla je jednom prilikom o svojim ciljevima u karijeri. Ako ovako nastavi, mogla bi im doći jako blizu...

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram