Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Japanski 'vaterpolo': Vahidovi 'samuraji' zabili sedam komada

None Foto: Reuters/PIXSELL

Vrijedi spomenuti kako su Bugari došli s najboljim igračima koje imaju na raspolaganju, stoga ovaj brutalan poraz zvuči još šokantnije

Danas je u Japanu započeo prijateljski Kirin kup u organizaciji domaćina. Na njemu sudjeluju Bugarska, Bosna i Hercegovina te Danska uz spomenute domaćine, Japance.

Izabrana vrsta Vahida Halilhodžića vrlo je ozbiljno shvatila test protiv Bugara, pa su tako poslije 38. minuta vodili 4-0 golovima Okazakija (3'), Kagawe (26' i 35') i Yoshide (38'). 

U 57. minuti prednost se povećala na ponižavajućih 6-0. Ponovo je branič Yoshida zabio (53'), a četiri minute kasnije u listu strijelaca upisao se i Usami.

Japanci potom usporavaju tempo što pruža Bugarima šansu da ublaže tragičan rezultat, što i čine golovima Aleksandrova (59'), odnosno Chocheva u 82. minuti.

Konačnih, vaterpolskih 7-2 postavlja Asano iz penala tri minute prije kraja.

Vrijedi spomenuti kako su Bugari došli s najboljim igračima koje imaju na raspolaganju, stoga ovaj brutalan poraz zvuči još šokantnije.

Japanci su se tako s lakoćom plasirali u finale kupa gdje ih čeka Bosna i Hercegovina koja je ranije u dramatičnoj utakmici izbacila Dance.

Što se dešavalo u tom ogledu, pročitajte na portalu Goal.hr

Komentari (20)
  • Japanci uopce nemaju losu reprezentaciju , mogo bi rec i dosta bolju nego Bugarska . Cak bi se usudio rec da su vjerovatno sa Vahom na klupi bolji od Danske i Bosne da igra u punom sastavu . Imaju odlicne igrace kao Kagawa , Okazaki , Honda i Nagatomo koji pruzaju puno bolje partije za reprezentaciju , Kiyotake i Hasebe su uvijek bili odlicni u bundesligi , jos je tu stari lisac Endo .

    3. 6. 2016,   16:38
  • kažem ja ,,,Vaha je fantastican trener

    3. 6. 2016,   15:34
  • vahu za izbornika

    3. 6. 2016,   15:43