Obavijesti

Sport

Komentari 1

Jedan od najboljih svjetskih ragbijaša posjetit će Hrvatsku

Jedan od najboljih svjetskih ragbijaša posjetit će Hrvatsku
1

Iako je Justin Tipurić u Hrvatskoj manje zvučno ime, radi se o jednom od najpopularnijih velških sportaša uz bok Garethu Baleu ili Craigu Bellamyju, najpoznatijim tamošnjim nogometašima...

VIDEO

Jedan od najboljih ragbijaša svijeta, Velšanin hrvatskih korijena Justin Tipurić dolazi u posjet Hrvatskoj.

Pokretanje videa...

01:31

Tipurić, koji je prije samo mjesec dana na Svjetskom prvenstvu u Japanu predvodio Wales do odličnog četvrtog mjesta, će u organizaciji Britanske ambasade u Zagrebu i Hrvatskog ragbijaškog saveza tri dana boraviti u Hrvatskoj iz koje je njegov djed nakon II. svjetskog rata odselio u Wales.

Prvo će u ponedjeljak obići Središnji državni ured za šport, nakon čega će se na Ragbi centru Rudeš družiti s našim mlađim i starijim ragbijašima te im na terenu pokazati nekoliko trikova. S njim je u Hrvatsku stigao i otac Andy, koji će u okolici Zagreba za to vrijeme posjetiti rodbinu.

Iako je Justin Tipurić u Hrvatskoj manje zvučno ime, radi se o jednom od najpopularnijih velških sportaša uz bok Garethu Baleu ili Craigu Bellamyju, najpoznatijim tamošnjim nogometašima.

Rugby World Cup 2019 - Pool D - Australia v Wales

Svjetsko prvenstvo u ragbiju jedno je od najvećih sportskih događaja na svijetu, po gledanosti odmah iza onog nogometnog i Ljetnih olimpijskih igara, a Walesu je ovog listopada medalja izmaknula za dlaku.

Justinov djed Dragutin u Wales je odselio 1945. godine, kad su njemački ratni zarobljenici pušteni na slobodu nakon Drugog svjetskog rata. Zaposlio se u rudniku ugljena i počeo igrati ragbi. Imao je 220 cm i 100 kg i prozvali su ga Ludi Mike. No, veza obitelji Tipurić s Hrvatskom time nije nestala - redovno ovdje dolaze na odmor i posjećuju obitelj.

Justin se 2014. u Dubrovniku i vjenčao, a prije dvije godine, preko prijatelja Tonćija Buzova, bivšeg kapetana, a danas pomoćnog trenera hrvatske ragbi reprezentacije, u Splitu je posjetio i Ragbi klub Nadu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...