Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ma kakvi Messi, Neymar i Ibra: CR7 zarađuje najviše po objavi

None Foto: Reuters/Pixsell/DPA

Od cijele priče profitirao je i Ronaldov klub Juventus, koji je od njegovog dolaska svoj godišnji profit povećao za 58 milijuna eura, a broj navijača diljem planete “staroj dami” povećao se za još 40 milijuna eura

Društvene su mreže proteklih godina postale zlatni rudnik, a to tržište bome znaju iskoristiti i nogometaši. Ili njihovi PR stručnjaci, svejedno. Renomirana stranica Insta Wealth istražila je koliko vrhunski nogometaši zarađuju od Instagrama, a brojke su frapantne.

Cristiano Ronaldo sa 186 milijuna pratitelja najpraćeniji je nogometaš na Instagramu. Uz njegovo ime veže se čak 49 oglašivača, a on po postu prosječno zaradi 900 tisuća eura. Toliko su, primjerice, u najboljim danima HNL-a imali Sammir, Hilal Soudani i Junior Fernandes.

E TO JE BRAND Efekt Cristiano: U Juventus se slijevaju milijuni eura i navijača

Od cijele priče profitirao je i Ronaldov klub Juventus, koji je od njegovog dolaska svoj godišnji profit povećao za 58 milijuna eura, a broj navijača diljem planete “staroj dami” povećao se za još 40 milijuna eura.

Svoje usluge zna naplatiti i showman Neymar koji po postu u džep spremi 668 tisuća eura. Lionel Messi svoju pažnju više posvećuje travnjaku, ali i on od društvenih mreža zaradi pozamašnu svotu. Po objavi inkasira 600 tisuća eura, prati ga David Beckham sa 330 tisuća eura, Top 5 zatvara Zlatan Ibrahimović koji po objavi zaradi 185 tisuća eura, a posebno ga cijene na američkom tržištu. 

Ima i u HNL-u nogometaša koji drže do imidža na društvenim mrežama. Najpraćeniji nogometaš je Saudijac Jamal Bajandouh koji nosi dres Varaždina. Prati ga 788 tisuća ljudi.

ČUDESNI PORTUGALAC Ronaldo u svom stilu: Ma ja ne tražim rekorde, oni traže mene Euro 2020 Qualifier - Group B - Ukraine v Portugal UKRAJINCI SE KVALIFICIRALI Kakva je on mašina! Čudesni Ronaldo do 700. gola u karijeri

Iranac Sadegh Moharrami koji je ljetos prešao iz Dinama u Lokomotivu, na Instagramu ima 563 tisuće pratitelja i često svoje objave posvećuje sponzorima koji to, vjerujemo, znaju honorirati značajnim iznosima. 

Komentari (6)
  • ja ak dobijem dva lajka po objavi sretan sam

    17. 10. 2019,   16:22
  • da mi je za svaki minus na komentar dobit 2kn. vec bi odavno umro od ciroze jetre

    17. 10. 2019,   16:46
  • Danas si niko i ništa ako nemaš fejs ili instagram xD

    17. 10. 2019,   21:23