Obavijesti

Sport

Komentari 53

Jednim pitanjem uništila UFC, Whitea i dopingiranog Jonesa!

Jednim pitanjem uništila UFC, Whitea i dopingiranog Jonesa!
1

Dok se Jon Jones pravdao da su mu u krvi našli tragove koji se jedva vide pod mikroskopom i koji su ostaci nakon pada na testu prošle godine, novinarka ga je pitala zašto je uopće ikad pao na doping testu

VIDEO

Jon Jones i Alexander Gustafsson bore se u noći na nedjelju u Los Angelesu.

Trebali su se boriti u Las Vegasu, ali UFC je morao hitno mijenjati lokaciju jer Atletska komisija Nevade nije dala dozvolu Jonesu koji je opet pao na dopinškom testu.

Ili, kako je to UFC upakirao, njegov nalaz pokazao je određenu 'abnormalnost', što god to značilo. Dobro, znamo što znači.

Ma, to se jedva vidi pod mikroskopom

Dakle, u njegovom uzorku pronađena je mala količina zabranjene supstance. Američka antidopinška agencija (USADA) zaključila je da se može raditi o ostacima kemijskih tragova iz srpnja 2017. kad je Jones pao na dopinškom testu.

Atletska komisija Nevade nije se složila što je UFC-u napravilo jako puno problema. No uspjeli su iz UFC-a preselili borbu u Los Angeles jer je kalifornijska komisija pristala dati dozvolu za Jona Jonesa i uvažila zaključak da se u Jonesovu slučaju moguće radi o ostacima kemijskih tragova iz prošlog testa.

Tada je dobio smiješnih 15 mjeseci kazne iako mu je to bio drugi prekršaj.

UFC je imao konferenciju za novinare na kojoj su bili šef UFC-a Dana White, Jon Jones i Alexander Gustafsson, ali najmanje se pričalo o borbi Jonesa i Gustafssona.

Konferencija je bila otvorena i za navijače. Pokazat će se, ne baš pametan potez.

Sljedeće pitanje

Nekoliko puta šef UFC-a Dana White i Jon Jones žestoko su izviždani.

Jones se uporno opravdavao da su mu pronašli tragove supstance koja se jedva vidi na mikroskopu i da su to ostaci, Dana White je stao uz njega, a na pitanje hoće li borcima kompenzirati selidbu na novu lokaciju ispalio:

- Dobro, a tko će platiti moje troškove zbog preseljenja borbe? Tko će meni kompenzirati? Tako je, kako je. Sve to košta, na borcima je bilo da prihvate ili da se uopće ne bore - drsko je odbrusio Dana White, a presicu je završio skandaloznim ponašanjem prema švedskoj novinarki koja je poderala i njega i Jona Jonesa fantastičnim pitanjem na koje ni šef UFC-a ni Jones nisu imali odgovor.

Mlada švedska novinarka Izabelle Kostic uzela je mikrofon i počela: 

- Ovo je već treći put da ne pričamo o borcima i borbi, nego o onome što je pronađeno u tvom tijelu, nebitno je vidi li se to pod mikroskopom ili ne, zašto si uopće ikad bio pozitivan na doping? - pitala je Izabelle Kostic.

- Sljedeće pitanje! - odbrusio joj je Jon Jones.

Neka joj netko uzme mikrofon

Onda se okrenula Dani Whiteu.

- Zašto nakon svega ovoga i dalje gledamo ovog tipa ovdje, umjesto da je dobio dvije godine suspenzije kao Frank Mir ili Tom Lawlor? - uporna je bila novinarka, ali opet nije dobila odgovor. 

Jon Jones je imao zamjerke na njezin rad.

- Neka joj netko uzme mikrofon, trebamo bolja pitanja, bolje novinarstvo. Pušiona si! - rekao joj je bezobrazni Jones, a White je dodao: 'Nije mi jasno što ste uopće pitali'.

Ali svima je bilo jasno.

Jon Jones pao je na dopinškom testu prošle godine, nakon što je pobijedio Daniela Cormiera. Pobjeda mu je poništena, a pronašli su mu tragove steroida u krvi.

To mu je bio drugi pad na dopinškom testu, prijetila mu je kazna od četiri godine, a on je dobio - smiješnih 15 mjeseci!

Pitanje švedske novinarke što taj tip uopće radi među borcima je skroz na mjestu.

Samo, ni Dana White ni čovjek koji je dvaput padao na dopinškom testu, bio pozitivan na kokain, udario autom trudnicu i kukavički pobjegao, nisu imali odgovor na to.

 

UFC poslastica u sjeni cirkusa

UFC 232, ako maknemo sav ovaj cirkus oko Jona Jonesa, nudi dvije fenomenalne borbe.

Jon Jones, kakav god bio, kao borac je vrh. Smatrali su ga jednim od najkompletnijih boraca svih vremena, uostalom, samo je on pobijedio Daniela Cormiera, sadašnjeg UFC prvaka teške kategorije.

Jon Jones i Alexander Gustafsson glavna su borba večeri. Borili su se 2013. godine, a tada je u fenomenalnoj predstavi, jednoj od najboljih borbi u povijesti UFC-ove poluteške kategorije, slavio Jon Jones jednoglasnom sudačkom odlukom.

Gustafsson u borbu ulazi nakon dvije pobjede zaredom, protiv Blachowicza i Teixeire, ali borba protiv Jonesa bit će mu prva ove godine, Blachowicza je dobio 2016., a Teixeiru 2017. godine.

Prije njihove borbe na svoje će doći i ljubitelji ženskog UFC-a u jednoj od najvećih borbi proteklih godina. Cris Cyborg brani titulu u perolakoj kategoriji protiv prvakinje iz bantam kategorije, Amande Nunes.

THE CANADIAN PRESS 2017-09-09

Bit će to žestoka borba dvije Brazilke, Cyborg nije izgubila 13 i pol godina, dok Nunes u meč ulazi sa sedam pobjeda zaredom, zadnji put je izgubila prije četiri godine od Cat Zingano.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'