Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jednonogi kapetan vratio je Cedevitu u utrku za naslov

None Foto: Pixsell 3

Marino Baždarić nije znao ni hoće li igrati, a onda je razbio Cibonu. S ozlijeđenim gležnjem zaigrao je u trećem susretu za naslov prvaka i vratio Cedevitu u igru 1

Veća je šansa da neće igrati nego da hoće, izvijesti je Dražen Anzulović o stanju kapetana Cedevite dan prije utakmice. Međutim, unatoč bolnom gležnju, Marino Baždarić je zaigrao i bio najbolji igrač u pobjedi 79-70, kojom je Cedevita spriječila Ciboninu proslavu naslova prvaka.

- Sad će ljudi reći da mi nije bilo ništa - slegnuo je ramenima Bažda, koji je “ukrcao” 18 koševa.

Fali nam Smodiš, koji je osvojio više nego svi mi skupa, s njim bi bili favorit

- Dan ranije liječnici su mi rekli da je 90 posto da neće igrati. Ujutro je bilo isto. Bio je na terapijama, a dogovorili smo se da sam odluči prije početka utakmice - ispričao je Zula.

Baždarić je ozlijedio gležanj na drugoj utakmici finala, a od tada nije trenirao, samo je bio na terapijama. Prije utakmice je dobio injekciju i ipak zaigrao.

- Najvažnije je bilo izbaciti taj gležanj iz glave. Već sam imao problema s ozljedama, ali to izvuče maksimum iz tebe, dobiješ dodatnu energiju - kaže Bažda, koji je na početku utakmice djelovao nemoćno, ali kako je utakmica odmicala, bio je sve bolji.

Cibona s Repešom i Wrightom igra zaista vrhunski, zato je pobjeda još slađa

- On je genijalac! Odigrao je bez pola noge, baš kapetanski - oduševljeno je rekao Cedevitin gazda Emil Tedeschi, koji je poslije utakmice došao u svlačionicu čestitati igračima.

Za treću su ga utakmicu “skrpali”, no veliko je pitanje hoće li Baždarić u utorak u Domu sportova moći povesti Cedevitu u boj za majstoricu.

- Stanje će se sigurno pogoršati. Kod ovakvih ozljeda treba mirovati desetak dana, a ne igrati - kaže kapetan. No bude li postojala i najmanja šansa da zaigra, bit će na parketu.

Krcata dvorana unatoč ‘vatrenoj’ konkurenciji

Utakmica Cibone i Cedevite igrala se u terminu drugog poluvremena nogometne utakmice Norveške i Hrvatske, ali Draženov je dom bio krcat. Okupilo se više od 5000 ljudi, a Smogovci i Fakini napravili su fantastičnu atmosferu. Očekuje se da će isto biti i u utorak u Domu sportova.

Komentari (5)
  • bas mi je svejedno tko ce osvojiti, oba kluba su ostavila srce na terenu ;)

    3. 6. 2012,   21:40
  • Nadam se da će košarka opet zasjati kao nekada dok su Cibona i Jugoplastika harali Europom.

    4. 6. 2012,   03:54
  • Igrati sa takvom povredom je ludost a ne hrabrost. Znam o ćemu govorim imao sam i sam poćetkom 60-ti. Nisam poslušao dr. Čukelja i zamalo sam postao invalid, ali ipak sve je dobro prošlo, a ja sam se ostsvio branjena i prešao sam u suce. I dan danas mi e desno rame problem.

    4. 6. 2012,   13:02