Obavijesti

Sport

Komentari 1

Jedriličari Marin i Dan Lovrović izborili su Olimpijske igre...

Jedriličari Marin i Dan Lovrović izborili su Olimpijske igre...
1

Hrvatska olimpijska ekspedicija dobila je dva nova putnika za Olimpijske igre u Londonu. Jedriličarski tim Lovrović izborio je normu na SP-u za klasu Zvijezda

VIDEO

Odličan tjedan hrvatskog jedrenja! Nakon svjetskog srebra Tončija Stipanovića u Laseru, u petak su Marin i Dan Lovrović stekli pravo nastupa na Olimpijskim igrama u klasi Zvijezda.

Pravi triler na Svjetskom prvenstvu za klasu Zvijezda u petak. S bodom prednosti ispred španjolske posade Echavarri / Rodrigues i dva ispred austrijske Spitzauer / Habbermuller dvije hrvatske posade ispunile su olimpijsku normu. Marin i Dan Lovrović zauzeli su 12. mjesto, a Mate Arapov i Siniša Mikuličić 13., s istim brojem bodova. Bolji ukupni plasman donio je ocu i sinu Lovrović status olimpijaca, jer svaka zemlja ima pravo na samo jednog predstavnika u svakoj od deset jedriličarskih disciplina. Jedna hrvatska posada imala je tako danas puno razloga za zadovoljstvo, a druga za tugu. Hrvatska se kao posljednja od 16 nacija kvalificirala za OI u Zvijezdi, a veliko je iznenađenje što se na OI nisu plasirale Španjolska i Italija, trofejne nacije u ovoj klasi.

- Evo, drugi put zaredom jedrit ću za Hrvatsku na OI u Zvijezdi, na posljednjim OI za ovu klasu. Ovoga puta u paru s bratom Danom. Sjeli smo zajedno u brod prije svega četiri mjeseca i ostvarili ovakav ogroman uspjeh. Jako smo sretni, kad smo krenuli u ovaj pothvat nismo znali što očekivati. Dan je godinama u Zvijezdi, ali za kormilom, i nismo znali hoće li se tako brzo moći snaći, ali uspjeli smo! – rekao je Marin Lovrović.

Marin Mišura i Tonko Barač zauzeli su također jako dobro 29. mjesto. Svjetski prvaci su još jednom Brazilci Scheidt i Prada.

Hrvatska olimpijska jedriličarska reprezentacija broji sad deset jedriličara u sedam disciplina s čime smo izjednačili rekord iz Kine 2008. Zadnje olimpijske kvalifikacije za nas su idući tjedan u Španjolskoj. U nedjelju u Barceloni počinje Svjetsko prvenstvo za 470, gdje će za mjesto na OI u ženskoj konkurenciji jedriti Enia Ninčević i Romana Župan. Za ženski 470 preostalo je pet mjesta. Procjenjuje se da će se za norme jedriti u prvih 20 na svijetu. Ukoliko se i djevojke uspiju plasirati hrvatska će olimpijska jedriličarska reprezentacija brojati konačnih 12 sportaša od 15 mogućih, u osam od deset disciplina.

- Malo je reći da smo zadovoljni s ovim tjednom, sve što smo priželjkivali se ispunilo. S uzbuđenjem čekamo idući tjedan i slijedeća tri svjetska prvenstva. U nedjelju u Barceloni starta SP za 470, gdje su uz žensku posadu Ninčević / Župan i naši trofejni jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić. Također, u nedjelju starta i SP za klasu Finn u Velikoj Britaniji, nastupaju tri naša kormilara, prvo ime je naravno Ivan Kljaković Gašpić. U Njemačkoj 15. svibnja Tina Mihelić starta SP Laser Radiala – najavio je sportski direktor Hrvatskog jedriličarskog saveza Marko Mišura.

Svjetsko prvenstvo 49er-a u Zadru završava u subotu. Najbolje posade svijeta jedrit će još sutra u Zadarskom kanalu, a potom nastaviti svoju olimpijsku kampanju prema sljedećoj postaji. Sutra se u Zadru jedre još dva plova, nakon čega će deset najboljih odmjeriti snage u plovu za odličja. Broj jedan i dalje drže Australci Outteridge/Jensen, na drugom mjestu su mladi Novozelanđani Burling/Tuke, dok su treći Francuzi Dyen/Christidis. Pavle Kostov i Petar Cupać su 17. nakon 15 jedrenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe