Obavijesti

Sport

Komentari 23

Jedvaj: Želio bih izvući Dinamo u četvrtfinalu Europske lige...

Jedvaj: Želio bih izvući Dinamo u četvrtfinalu Europske lige...
6

GOL NAKON DVIJE GODINE Leverkusen je u kupu zabio pet komada M’gladbachu, svoj je gol nakon listopada 2016. dočekao i Tin Jedvaj, koji je u četvrtfinalu Europske lige poželio zagrebački Dinamo

VIDEO

Srebrna medalja iz Rusije je sa mnom, u mojem njemačkom domu u Rusiji, ali još je nisam stavio na zid, u kutiji je. Medalje koje sam osvojio s Dinamom su doma u Zagrebu, ali ovu s Mundijala sam morao ponijeti sa sobom, rekao nam je Tin Jedvaj, koji će krajem mjeseca proslaviti 23. rođendan.

Iako je Tin branič, svejedno je dugi post iza njega.

Posljednji je gol do M’gladbacha zabio još prije dvije godine u pobjedi protiv Wolfsburga.

- Znam da sam zabio protiv njih, ali nisam znao da je prošlo toliko dugo - kaže Tin, koji je zabio u uvjerljivoj pobjedi Bayer Leverkusena u gostima kod Borussije M’glabach. Bilo je čak 5-0 u 1/16 finala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Igrao sam na stoperskoj poziciji, ali i ovdje me se kao i u reprezentaciji koristi na boku. Igrao sam na svim pozicijama u obrani, čak i u veznom redu. Nisam bio samo napadač, to i ne želim biti. Špica ću biti samo u malom nogometu - smije se Jedvaj, čija je momčad u posljednje dvije utakmice protiv Werdera i M’gladbacha zabila čak 11 golova u gostima.

- To je naš nogometni stil, nismo baš očekivali da ćemo takvim momčadima zabiti 11 golova u gostima, ali sve se poklopilo. Ritam je naporan. Igramo svako tri dana - kaže Jedvaj, koji je sad u Njemačkoj sam.

- Živim odvojeno, djevojka Dina studira u Londonu, pa se vidimo samo vikendom. Obitelj dođe kad može - rekao je branič “apotekara”.

Prije dva tjedna je s Leverkusenom potpisao novi ugovor, tamo bi trebao biti do 2023.

- Tu se osjećam kao doma, zbog toga sam i potpisao novi ugovor. Kako je Njemačka rano ispala s Mundijala, svi su nakon toga navijali za nas. I doček je nakon našeg srebra u Rusiji za mene bio jako lijep - kaže Tin.

U Leverkusenu je od 2014. godine, Bayer je za njega Romi platio sedam milijuna eura.

- Imao sam puno pehova posljednjih godina otkako sam došao ovdje. Čak četiri teške ozljede. Triput mi je stradala tetiva, jednom mi je noga bila slomljena. Zbog toga sam svaki od ta četiri puta morao pauzirati po nekoliko mjeseci. Nije bilo lako - rekao je Jedvaj.

Zlatko Dalić ga je protiv Engleske u Ligi nacija stavio na desni bok, za dva desetak dana reprezentacija će ponovno biti u akciji. Čekaju nas Španjolska u Maksimiru i Englezi na Wembleyu.

Dva teška iskušenja za kraj 2018. godine.

- Za prvo mjesto nam trebaju dvije pobjede i idemo probati dobiti obje utakmice. Ova je godina doista bila sjajna za nas. Kad se samo sjetim dočeka u Zagrebu. To mi je bila velika želja, da svi dišu kao jedno. Nikad neću zaboraviti tih mjesec dana - rekao je Jedvaj, kojega smo pitali što mu se u životu promijenilo nakon Mundijala.

- Samo frizura, kraća je - odgovorio je Tin, koji je sretan zbog sjajnih partija Dinama u Europskoj ligi u kojoj igra i Bayer.

- Dinamo je moj klub, uživam u tome što je dobar. Eto, neka se sretnemo s njim u četvrtfinalu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...