Obavijesti

Sport

Komentari 10

Jel' ovo šala? Austrija zaigrala s pet Balkanaca na parketu...

Jel' ovo šala? Austrija zaigrala s pet Balkanaca na parketu...
1

Taj orkestar uštimao je spomenuti austrijski Hrvat Patrik Barbić koji je cijelu nogometnu karijeru proveo u Austriji, a posjeduje i Uefinu A licencu, iako se opredijelio za Futsal. Izvukli su 2-2 protiv Njemačke

VIDEO

Futsal je u nekim europskim državama još u povojima, a takva je situacija i u Austriji. Ipak, stvari im možda krenu nabolje. U susretu protiv favorizirane Njemačke izvukli su 2-2, a izbornik Patrik Barbić (37) na teren je poslao pet igrača koji korijene vuku s 'ovih prostora'.

Utakmicu su započeli Dizdarević, Česović, Škrgić i braća Muharemović, a na klupi su još bili Fejzić, Mršić, Slamarski, Đulić, Milenković...

Taj orkestar uštimao je spomenuti austrijski Hrvat Barbić koji je cijelu nogometnu karijeru proveo u Austriji, a posjeduje i Uefinu A licencu, iako se opredijelio za Futsal.

Ne treba sumnjati da u svlačionici nakon utakmice sviraju pjesme domaćeg melosa, a sličan slučaj imali smo nedavno u austrijskoj U-21 selekciji, a dečki nakon utakmice možda odu i na ćevape.

Ljubičić, Horvat, Grbić, Marešić, Kvasina, Gluhaković su iz Hrvatske i članovi su austrijske U-21 reprezentacije, a Ljubičić i Marešić su uvjerljivo najveće zvijezde. Dario Marešić, član Sturma, igra na poziciji stopera i posjeduje hrvatsku putovnicu, što znači kako postoji mogućnost da u budućnosti zaigra u hrvatskoj reprezentaciji. Sličnu priču prošao je Ivan Rakitić koji je igra za mlade reprezentacije Švicarske, a na kraju se odlučio za Vatrene.

Dejan Ljubičić igra zadnjeg veznog u Rapidu iz Beča i već je jedan od najboljih igrača. On je nogometaš kojem se predviđa sjajna budućnost, a šuška se i da ga uskoro očekuje transfer u neki veći klub.

Upravo sastav mlade austrijske reprezentacije pokazuje kakvo je stanje u Hrvatskoj i vide se posljedice tog masovnog iseljavanja. Ono što su igrači porijeklom iz Albanije švicarskoj nogometnoj reprezentaciji, to će uskoro Hrvatska i zemlje s ovih prostora biti Austriji.

A možda i Irskoj za nekih 20 godina jer je do danas tamo odselilo čak 17 tisuća Hrvata, a ta se brojka masovno povećava iz dana u dan. Umjesto u kockastom, mladi nogometaši s hrvatskim prezimenima će u budućnosti uveseljavati navijače diljem Austrije i Irske, u krivom dresu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba