Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jel' ovo šala? Austrija zaigrala s pet Balkanaca na parketu...

None Foto: screnshoot

Taj orkestar uštimao je spomenuti austrijski Hrvat Patrik Barbić koji je cijelu nogometnu karijeru proveo u Austriji, a posjeduje i Uefinu A licencu, iako se opredijelio za Futsal. Izvukli su 2-2 protiv Njemačke

Futsal je u nekim europskim državama još u povojima, a takva je situacija i u Austriji. Ipak, stvari im možda krenu nabolje. U susretu protiv favorizirane Njemačke izvukli su 2-2, a izbornik Patrik Barbić (37) na teren je poslao pet igrača koji korijene vuku s 'ovih prostora'.

Utakmicu su započeli Dizdarević, Česović, Škrgić i braća Muharemović, a na klupi su još bili Fejzić, Mršić, Slamarski, Đulić, Milenković...

Taj orkestar uštimao je spomenuti austrijski Hrvat Barbić koji je cijelu nogometnu karijeru proveo u Austriji, a posjeduje i Uefinu A licencu, iako se opredijelio za Futsal.

Ne treba sumnjati da u svlačionici nakon utakmice sviraju pjesme domaćeg melosa, a sličan slučaj imali smo nedavno u austrijskoj U-21 selekciji, a dečki nakon utakmice možda odu i na ćevape.

Ljubičić, Horvat, Grbić, Marešić, Kvasina, Gluhaković su iz Hrvatske i članovi su austrijske U-21 reprezentacije, a Ljubičić i Marešić su uvjerljivo najveće zvijezde. Dario Marešić, član Sturma, igra na poziciji stopera i posjeduje hrvatsku putovnicu, što znači kako postoji mogućnost da u budućnosti zaigra u hrvatskoj reprezentaciji. Sličnu priču prošao je Ivan Rakitić koji je igra za mlade reprezentacije Švicarske, a na kraju se odlučio za Vatrene.

Foto: screenshot/

Dejan Ljubičić igra zadnjeg veznog u Rapidu iz Beča i već je jedan od najboljih igrača. On je nogometaš kojem se predviđa sjajna budućnost, a šuška se i da ga uskoro očekuje transfer u neki veći klub.

Upravo sastav mlade austrijske reprezentacije pokazuje kakvo je stanje u Hrvatskoj i vide se posljedice tog masovnog iseljavanja. Ono što su igrači porijeklom iz Albanije švicarskoj nogometnoj reprezentaciji, to će uskoro Hrvatska i zemlje s ovih prostora biti Austriji.

A možda i Irskoj za nekih 20 godina jer je do danas tamo odselilo čak 17 tisuća Hrvata, a ta se brojka masovno povećava iz dana u dan. Umjesto u kockastom, mladi nogometaši s hrvatskim prezimenima će u budućnosti uveseljavati navijače diljem Austrije i Irske, u krivom dresu...

Komentari (10)
  • ovo bi trebalo bit sramota za austriju da im igraju sami stranci za reprezentaciju

    13. 4. 2019,   09:28
  • Ista stvar je i sa francuskom ,igraju sami afrikanci koji nemaju veze s francuskom

    13. 4. 2019,   09:53
  • Sto je tu cudno, pa pola balkana iz siromasnih krajeva se preselilo u Austriju i njemacku dok je partija napravila sporazum mi vama jeftinu radnu snagu vi nama devize za partijske uhljebe u socijalnim udrugama tj institucijama i tbtrtkama.

    12. 4. 2019,   23:32