Obavijesti

Sport

Komentari 110

Jeličić: Ovaj Doumbia igra tzv. intelektualnu obranu pogledom

Jeličić: Ovaj Doumbia igra tzv. intelektualnu obranu pogledom
1

Dobit će Dinamo puno novca za Sosu, a tko će na lijevi bok? Lecjaks. Pogledajte njegove centaršuteve. Da je Češka imala ovakvu protuzračnu obranu, nikad ne bi bilo ugušeno 'Praško proljeće', kaže Jeličić

VIDEO

Dinamo je odigrao 2-2 u Koprivnici, a porazima Rijeke od Lokomotive (0-1) i Hajduka od Rudeša (1-2), plavi su na korak do naslova koji mogu osvojiti već u utorak u gradskom derbiju protiv Lokomotive.

- Nikad nećemo dobiti manje kvalitetnog prvaka, odnosno njegove pratitelje - počeo je Joško Jeličić u emisiji Stadion na HRT-u.

Prvo malo o Dinamu...

Lecjaks i protuzračna obrana

- Dinamo dugo funkcionira kao trgovačko društvo, oni igraju trgovački nogomet kojem je smisao pokazati i prodati svoj talent. Umjesto kvalitetnih igrača koji odlaze, dovode nekvalitetne strance, čast iznimkama. Ako već stranci, onda bi to trebali biti kvalitetni i karakterni - rekao je Jeličić i nastavio:

- Zašto sam rekao da ću voditi emisiju samo u čarapama ako Dinamo uđe u Europsku ligu? Frustriran sam jer baš zbog toga Dinamo nema prepoznatljiv sustav i ideju za europski iskorak. Tko će ispaštati? Upravo treneri, ovih 28 ili koliko ih je već bilo.

- Žao mi je trenera koji su ispaštali i koji će ispaštati. Pogledajte slučaj Borna Sose. Puno je osam milijuna eura koliko će Dinamo dobiti, ali koga Nikola Jurčević ima na klupi za taj lijevi bek? Jana Lecjaksa. Pogledajte te centaršuteve u bunar. Da je Češka imala ovakvu protuzračnu obranu, nikad ne bi bila ugušeno 'Praško proljeće' - rekao je Jeličić i nastavio:

- Pa onda Tongo Doumbia. On je vidio da se 'desetke' dobro prodaju pa bi i on htio biti 'desetka'. Pajdo, uzmi lopatu i šljem i brani tranziciju. Pogledajte majstora gdje je kod kontre Slaven Belupa. Igra zadnjeg veznog, poziciju koja je vitalna da spriječi tranziciju. Pogledajte reakciju, tzv. intelektualnu obranu pogledom. 

- Ne govorim ovo da bih pametovao, nego jer želim dobro Dinamu. Ali oni ne planiraju ni tri dana unaprijed - dodao je Joško Jeličić.

Nije štedio ni hajdukovce

Hajduk je novi šok doživio od Rudeša izgubivši 2-1.

- Hajduk? Evo, imamo opet promjene u rukovodstvu, odlaze Kos i Branco, dolazi vjerojatno netko s iskustvom poslovanja, vjerojatno iz Škvera ili Dalmacijacementa. Čovjek koji će znati puno stranih jezika i koji će imati puno diploma. A kad on izabere svoj sportskog direktora pa trenera doći će sedmi, osmi mjesec.

- Igrački? Imate Huga Almeidu, gledam ga, pa to je veteran. Radošević sam sebe iznenadi kad doda točnu loptu na pet metara. Ne može Radošević voditi igru Hajduka koji napada prvo mjesto. Tu su igrači poput Lopeza koji su jednostavno previše plaćeni - rekao je Jeličić, koji je imao komentar i za Rijeku i sve nervoznijeg Matjaža Keka.

- Žao mi je kad vidim kako je nervozan Kek, ali ne bi trebao biti. Pa toliko su mu igrača promijenili, tamo je prometnije nego na željezničkom kolodvoru. I onda će nekome biti čudno ako Lokomotiva dobije Rijeku. Zašto? Ako gledamo individualnu kvalitetu, ne bi to bilo nikakvo čudo - dodao je.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka