Obavijesti

Sport

Komentari 29

Jeličić: To je najgora Bjeličina utakmica! Dobro je i prošao...

Jeličić: To je najgora Bjeličina utakmica! Dobro je i prošao...
1

Atalantin je nogomet hrabar, ali glup, ustvrdio je Jela prije utakmice, dok je stručnjake posebno naljutio prvi gol: 'To je osnovna škola, djecu se uči da uvijek ispucaju loptu na vanjsku stranu, prema autu', rekao je Pletikosa

VIDEO

Dinamo je stabilniji, taktički discipliniraniji nego što smo bili mi 1998. u Ligi prvaka, iako smo smo imali više klasa u momčadi.

Tako je Joško Jeličić nahvalio dinamovce u studiju PlanetSporta uoči dvoboja u Milanu.

Pokretanje videa...

05:38

Čak se posprdno osvrnuo na igru Atalante:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Uvijek bismo kupili ulaznicu za Atalantine utakmice, njihov je nogomet hrabar, ali glup!

Tu je tezu potkrijepio i Jelin gost Zlatko Zahovič:

- Dinamo me oduševio, fenomenalno igra taktički i tehnički, a pobjeda nad Atalantom u Zagrebu 4-0  ih je podigla da vjeruju da mogu. I nije slučajno da su još u igri. A veliki treneri, čak i Pep Guardiola, uvijek se dijelom prilagodi protivniku. Atalanta to uoči utakmice u Zagrebu nije napravila...

No, onda je došlo milanskih 90 minuta. Gasperini je naučio maksimirsku lekciju, a Bjelica može biti zadovoljan porazom samo 2-0.

- Bila je to najgora utakmice Nenada Bjelice otkako je u Dinamu. Taktički loše, stalno su gubili duele i samo je sreća pratila Dinamo da nije primio i više golova. I to ne iz Atalantine dobre igre nego svoje loše - govorio je Jeličić, a Zahovič se nadovezao:

Ne očajavajte, Dinamo je i dalje favorit za treće mjesto i EL!
Ne očajavajte, Dinamo je i dalje favorit za treće mjesto i EL!

- Dinamo je radio puno grešaka, ali Atalanta se dobro pripremila, Olma i Petkovića su stalno duplirali i nisu dopustili Dinamu tranziciju. Atalanta je vrhunski odigrala, a greške Dinama posljedica su toga. Posebno lijeva strana Zagrepčana nije funkcionirala, Atalanta je prelako prolazila onuda. Još je Dinamo dobro prošao.

Zahovič je kao igrač osjetio Ligu prvaka, igrajući za Porto i zabio je Dinamu 1998. A kao sportski direktor Ligu prvaka je izborio s Mariborom. I povukao paralelu.

totimaribor.si

- Osjetila se fizička i mentalna kriza Dinama, pad, jer rano su krenuli u kvalifikacije, pa promjena vremena, promjena terena, putovanja... sve to ostavlja trag na igračima. Stajali daleko i ovo je bilo lagano za igrače Atalante, čak su uživali u tome kako se igraju.

Posebno su se stručnjaci osvrnuli na Atalantin prvi gol, kada je Perić napravio penal.

- Ništa Dinamo nije pokazao što je dosad pokazivao: ni odlučnost, ni koncentraciju, ni preciznost pasa... baš razočaravajuća večer. A Perić se više puta istaknuo lošim pozicioniranjem - rekao je Stipe Pletikosa, a Jeličić dodao:

- Da je bio pri udarcu, Pašalić je mogao zabiti dva-tri gola. A kod prvoga gola nedopustivo je da Leovac bude okrenut leđima kod penala.

Pletikosa je bio još oštriji:

Bjelica: Na 2-0 sam išao čuvati rezultat da ne bude katastrofa
Bjelica: Na 2-0 sam išao čuvati rezultat da ne bude katastrofa

- To je osnovna škola, djecu se uči da uvijek ispucaju loptu na vanjsku stranu, prema autu.

Ipak, svi su zaključili da nakon ovakve sezone u Ligi prvaka Dinamo ima pravo na jednu lošu večer i da i te kako ima šanse izboriti proljeće u Europi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener