Obavijesti

Sport

Komentari 19

Jensonu Buttonu prvi pole-position nakon 2009. godine

Jensonu Buttonu prvi pole-position nakon 2009. godine
1

Pilot McLaren-Mercedasa, Britanac Jenson Button, odvezao je najbrži krug na službenom kvalifikacijskom treningu uoči VN Belgije na Spa-Francorchampsu...

VIDEO

Button je došao do svog devetog pole-positiona u karijeri, prvog od 2009. godine (VN Monaca, op.a.) otkako je stigao u McLaren, uoči 12. ovosezonske utrke Svjetskog prvenstva Formule 1.

U posljednjoj rundi kvalifikacijskog treninga njegovi su krugovi bili uvjerljivo najbrži, a onaj najbolji u vremenu 1:47.573 bio je 298 tisućinki brži od drugoplasiranog Japanca Kamuija Kobayashija u Sauberu i 320 tisućniki brži od trećeplasiranog Pastora Maldonada u Williamsu. Kobayashiju je to bio prvi plasman među tri najbolja na službenim treninzima u karijeri.

Vodeći u ukupnom poretku vozača Fernando Alonso startat će šesti, njegov prvi pratitelj Mark Webber završio je sedmi, ali startat će 12. zbog pomicanja unatrag za pet mjesta zbog zamjene mjenjača. Buttonov momčadski kolega Lewis Hamilton startat će tako sa sedme pozicije iako je završio osmi.

Dvostruki uzastopni svjetski prvak Sebastian Vettel propustio se kvalificirati u treću kvalifikacijsku rundu, jednako kao i sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher. Vettel će zbog pomicanja Webbera unatrag startati s desetog mjesta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nedjeljna utrka započinje u 14h.

Button: Osjećam se kao da sam pobijedio; Vettel: Red Bull nije dovoljno dobar

Britanac Jenson Button došao je uoči 12. ovosezonske utrke SP-a Formule 1, Velike nagrade Belgije, do prvog pole-positiona nakon 2009. godine i prvog otkako je Brawn GP zamijenio McLaren-Mercedesom...

Prije tri godine Button je slavio na VN Monaca, a otkako se 2010. pridružio McLarenu gledao je kako najbolja startna mjesta osvaja njegov momčadski kolega Lewis Hamilton. Sada je došao i njegov red.

- Prošlo je prilično puno vremena otkako sam osvojio svoj posljednji pole. Mislim da je to bilo 2009. u Monacu, tako da je ovo prilično emotivno za mene. Nedjelje su bile dobre za mene posljednjih godina, ali subote nisu baš bile savršene - rekao je Button.

- Znam da je utrka sutra, ali ovo je za mene nakon toliko dugo vremena poput osvajanja Grand Prix utrke. Pogodili smo s pravim balansom bolida i dobro je funkcionirao cijeli dan. Imam stil vožnje kojem je teško prilagoditi postavke bolida u kvalifikacijama, ali kada to uspijemo, onda možemo osvojiti pole-position.

Dvostruki uzastopni svjetski prvak Sebastian Vettel propustio je izboriti treću kvalifikacijsku rundu, a startat će na kraju 10. zbog kazne njegovom momčadskom kolegi Marku Webberu (pet mjesta unatrag zbog promjene mjenjača, op.a.).

- Bio sam prilično zadovoljan svojim krugom, ali nažalost nije bilo dovoljno brzo. Krug je bio čist, nisam radio pogreške, ali jednostavno nije bilo dovoljno brzo - rekao je Vettel.

Kažnjen i Maldonado

Nakon Marka Webbera i Nice Rosberga, kaznu uoči 12. ovosezonske utrke Svjetskog prvenstva Formule 1, Velike nagrade Belgije, zaradio je i venezuelanski vozač Williamsa Pastor Maldonado...

Podsjećamo, Webber i Rosberg kažnjeni su zbog promjene mjenjača s pet mjesta lošijom pozicijom u odnosu na osvojeno mjesto na kvalifikacijskom treningu, dok je Maldonado kažnjen s degradacijom za tri mjesta na startu u nedjeljne utrke.

Razlog je blokiranje Nice Hülkenberga u kvalifikacijskom treningu, točnije njegovoj prvoj rundi.

Kako je Maldonado u kvalifikacijama osvojio vrlo dobro treće mjesto, to znači da će sada startati kao šesti, dok će s trećeg mjesta krenuti Finac Kimi Räikkönen u Lotusu.

VN Belgije, rezultati službenog kvalifikacijskog treninga:

1. Jenson Button (McLaren-Mercedes) 1:47.573

2. Kamui Kobayashi (Sauber-Ferrari) 1:47.871

3. Pastor Maldonado (Williams-Renault) 1:47.893

4. Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) 1:48.205

5. Sergio Perez (Sauber-Ferrari) 1:48.219

6. Fernando Alonso (Ferrari) 1:48.313

7. Mark Webber (Red Bull Racing-Renault) 1:48.392

8. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 1:48.394

9 .Romain Grosjean (Lotus-Renault) 1:48.538

10. Paul di Resta (Force India-Mercedes) 1:48.890

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi