Obavijesti

Sport

Komentari 7

Jertec: Još jednu godinu želim se osjećati kao profesionalac

Jertec: Još jednu godinu želim se osjećati kao profesionalac
1

Nakon tri godine u dresu NK Varaždina, Dario Jertec (34) je u poznim igračkim godinama odlučio otići u Australiju. Za klub iz svojeg grada dao je sve, a onda je stigao 'poziv koji se ne odbija'

VIDEO

Dvojica nogometaša, koji su najdublji trag ostavili u varaždinskom nogometu od 90-tih godina pa do kraja prvog desetljeća 2000-tih, sviđalo se to nekome ili ne, su Miljenko Mumlek i Davor Vugrinec.

Obojica su istinske legende varaždinskog nogometa. I dok je Mumlek za Varteks skupio čak 341 nastup i postigao 90 golova u plavom dresu, Vuga, najbolji strijelac u povijesti 1. HNL, u dresu varaždinskog prvoligaša upisao je 163 nastupa i postigao je 64 gola.

Vugrinec je na vrhuncu svoje karijere igrao za talijanske prvoligaše Lecce, Atalantu, Cataniju, da bi kasnije vratio u 1. HNL. Igrao je tako za Rijeku, Dinamo, Varaždin, dok je karijeru završio u Slaven Belupu. Nogometaš koji u posljednjih tri i pol godine stekao status ikone u varaždinskom nogometu sigurno je Dario Jertec.

Uvijek 'čvrsto na zemlji'

Popularni Jerta gradski je španer čiji „nos nikad nije parao oblake“ iako je igrao i za Dinamo i za Hajduk. Uvijek pristupačan i direktan u svoj rodni Varaždin vratio se u zimi 2016 . godine.

NK Varaždin, danas prvoligaš, mučio se tada u 3. HNL Istok, no majstoru koji je dotad igrao za Dinamo, Hajduk, Rijeku, saudijske klubove Al Faisaly, Hajer i Al Taawon, kuvajtsku Al-Qadisiyju i slovenski Zavrč, nije bilo teško pomoći.

Kasnije je klub ostvario plasman u 2. HNL, da bi se nakon dvije sezone plasirao u 1. HNL. Svo to vrijeme Jertec, kojem su danas 34 godine, ponosno je nosio kapetansku vrpcu i igrao kapetanski. Ponekad je trčao, razigravao i prijetio izvan kao da mu je tek 20 godina.

Mnoge ljubitelje varaždinskog nogometa rastužila je vijest da Jertec odlazi u daleko Australiju, odnosno u redove prvoligaša Western Uniteda.

– Pružila mi se prilika za moj posljednji inozemni transfer i stigla je ponuda koja me zadovoljava. Želim se još jednu sezonu osjećati kao pravi profesionalac. Veliki je to izazov u mojoj karijeri – rekao nam je Dario Jertec.

Odštete za Varaždin nema

Hoće li NK Varaždin možda dobiti kakvu odštetu od australskog prvoligaša.

- Odštete za Varaždin nema. Bilo bi malo čudno da se plaća odšteta za igrača koji je već u 35 godini – dodao je Jertec koji se u lijepim odnosima rastao s hrvatskim prvoligašem.

Zagreb: Utakmica 2. HNL, NK Hrvatski dragovoljac i NK Varaždin

- Vratio sam se u Varaždin zbog obitelji. Ove tri i pol godine pamtit ću se cijeli život. Ulazak iz 3. HNL u 2. HNL pa ulazak u 1. HNL. Utakmica protiv Šibenika prošle sezone - to nikada neću zaboraviti – emotivan je Dario koji je Varaždincima poželio sreću u nastavu sezone.

- Vjerujem da će ova mlada momčad na čelu s iskusnim Benkom zgrabiti priliku i izboriti ostanak u 1. HNL – zaključio je Jertec.

Pokretanje videa...

00:31
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica