Obavijesti

Sport

Komentari 17

Jeste li spremni? Kim Clijsters se vraća profesionalnom tenisu

Jeste li spremni? Kim Clijsters se vraća profesionalnom tenisu
1

Osvojila je šest Grand Slam naslova, četiri u pojedinačnoj konkurenciji. Postala je prva majka na broju jedan WTA ljestvice, a ovo joj je drugi povratak iz mirovine. Pauzirala je 26 mjeseci između 2007. i 2009. godine

VIDEO

Kim Clijsters (36) se vraća na teniske terene!

Jedna od najboljih tenisačica u povijesti natjecat će se ponovno profesionalno od iduće sezone, a svoju je odluku objavila u videu na društvenim mrežama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hi guys, I’m excited to finally be able to share this news with you... #wta #2020

A post shared by Kim Clijsters (@clijsterskim) on

- Zadnjih sedam godina sam bila samo majka. Volim to, obožavam. Ali, voljela sam biti i profesionalna tenisačica. I iskreno, nedostaje mi taj osjećaj. Pa zašto ne bih probala biti oboje? Vidimo se 2020. godine - poručila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Povratak bivše prve tenisačice svijeta s oduševljenjem su dočekali navijači. Belgijka je do sada osvajala 41 turnir u pojedinačnoj karijeri, uključujući i četiri Grand Slama - US Openu je slavila 2005, 2009. i 2010. godine, a Australian Open je pokorila godinu dana kasnije. Dva je Grand Slama osvojila igrajući u parovima.

Drugi povratak iz mirovine

Belgijka je prvi profesionalni meč na WTA turu odigrala kada je imala 15 godina. Bilo je to 1999. godine u Antwerpu. Ovo će joj biti drugi povratak iz teniske mirovine jer je reket ostavila u svibnju 2007. godine, brzo nakon vjenčanja za Briana Lyncha i rođenja njihove prve kćerkice Jade. Mečevima se vratila nakon 26 mjeseci, u ljeto 2009. godine.

U veljači 2011. godine uspjela se vratiti na prvo mjesto WTA ljestvice, postala je tako prva majka koja je držala vodeću poziciju otkako je kompjuterskog rangiranja od 1975. godine.

Posljednji meč odigrala je 2012. godine u drugom kolu US Opena, a izgubila je od Laure Robson u dva tie-breaka. Godinu dana nakon oproštaja je rodila sina Jacka, a obitelj je treće dijete, sina Blakea, dočekala 2016. godine.

Kao bivša prva igračica svijeta, Clijsters ima pravo na neograničen broj pozivnica na turnire, a kako bi se ponovno vratila na WTA listu mora osvojiti barem deset bodova ili odigrati tri turnira.

Pokretanje videa...

00:31
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub