Obavijesti

Sport

Komentari 2

Joković u najboljoj momčadi, FINA nastavlja s glupostima

Za najboljeg vratara cijelog turnira izabran je Španjolac Daniel Lopez-Pinedo. OK, bio je jako dobar protiv Grka četvrtfinalu, odličan protiv Hrvatske u polufinalu, ali ne i u završnoj utakmici

VIDEO

Italija slavi prvo svjetsko zlato nakon osam godina, Španjolskoj baš i nije do slavlja srebra, a Hrvatskoj je osmijeh na lice vratila bronca, ujedno sedma uzastopna medalja sa svjetskih prvenstava. A proslavili su očito malo više nego je trebalo u FINA-i prije nego su birali najbolju momčad cijelog turnira.

Čudesni snajper Joković donio je broncu Hrvatskoj na SP-u!
Čudesni snajper Joković donio je broncu Hrvatskoj na SP-u!

Krenut ćemo od onog što je logično. U prvih sedam turnira u Gwangjuu nalaze se Maro Joković i Dušan Mandić, tu je, ne nezasluženo, i treći ljevak Gergo Zalanki te, najočekivanije, crnogorski kapetan Aleksandar Ivović, ujedno najbolji strijelac turnira.

Sad ono što je malo kome jasno. Za najboljeg vratara cijelog turnira izabran je Španjolac Daniel Lopez-Pinedo. OK, bio je jako dobar protiv Grka četvrtfinalu, odličan protiv Hrvatske u polufinalu, ali ne i u završnoj utakmici. Tu je briljirao talijanski vratar Marco del Lungo koji je kroz čitav turnir bio na visokoj razini te jedini koji je, dok talijanski izbornik Campagna nije pozvao time-out u posljednjoj minuti, baš cijelo vrijeme bio u bazenu. No ne smatramo da je samo Lungo (63 posto obrana na turniru) trebao biti izabran prije Lopeza, koji je imao 57 posto uspješnosti, već i naš Marko Bijač kojemu, također, statistika ide u prilog s 59 posto uspješno obranjenih udaraca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Di Fulvio MVP

Premda nas je, a to nije subjektivan dojam, tijekom posljednja dva tjedna zadivio Josip Vrlić, FINA je za najboljeg centra izvukla ime Španjolca Rogera Tahulla čiju partituru na turniru ne bismo ocijenili više do solidnom. Ali, eto, očito je kod 'sudaca' presudilo što je svoju statistiku podebljao zabijajući amaterima iz JAR-a i Novog Zelanda.

I, onda, valjda vrhunac gluposti. FINA je za najboljeg igrača finalnog dvoboja odabrala Pietra Figliolija kojeg osim jednog pogotka nismo praktički ni zamijetili, a nije baš ni da bismo kao najboljeg igrača Svjetskog prvenstva poput FINA-e prozvali Talijana Francesca di Fulvija. U redu, neće ga baš ni tražiti u petoj, osmoj ili desetoj reprezentaciji turnira, ali treća bi, a tu mislimo na Jokovića, trebala biti sasvim legitimna da ponudi najboljeg igrača turnira. Da, to je za nas, a i za mnoge druge naš Maro.  

Ali, ako je LEN lani izabrao Filipovića ispred Miloša Ćuka kao MVP-ja Eura ili ako je prije dvije godine, to još nikome nije jasno, umjesto Sukna mogao biti izabran Vamos, zašto ne nastaviti tradiciju nelogičnosti?

Momčad turnira: Lopez Pinedo, Joković, Mandić, Zalanki, Tahull, Di Fulvio, Aleksandar Ivović

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi