Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Još jedan odlazak velikana: I Mandžo se oprostio od repke!

None Foto: Petar Glebov/PIXSELL 5

Opraštam se od hrvatske reprezentacije, napisao je Mario Mandžukić u emotivnom pismu objavljenom na službenim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza

Mario Mandžukić krenuo je Ćorlukinim stopama i oprostio se od reprezentacije emotivnim pismom objavljenom na službenim stranicama HNS-a:

Dragi navijači,

uvijek sam više volio govoriti na terenu nego izvan njega.

Stoga mi i ove riječi dolaze malo teže nego što mi je bilo uklizati protivniku ili istrčati sprint u 120. minuti. Teže, jer znam koliko radosti mi donose sva okupljanja, utakmice i pobjede. Teže, jer znam da je slušanje Lijepe naše prije utakmice najveća emocija. Teže, jer znam kakva je čast obući hrvatski dres i predstavljati svoju zemlju. Teže, jer znam da je ovo konačno i da nakon ovih riječi više nema povratka.

World Cup - Semi Final - Croatia v England | Autor: CARL RECINE Foto: CARL RECINE

Pa ipak, znam da je vrijeme baš za te riječi...

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Opraštam se od hrvatske reprezentacije.

Koliko god me srebro napunilo novom energijom, ujedno mi je olakšalo ovu nemoguće tešku odluku. Doživjeli smo svoj san, napravili povijesni uspjeh i pritom osjetili nevjerojatnu ljubav navijača. Tih mjesec dana, kao i dočeci u Zagrebu, Slavonskom Brodu i cijeloj Hrvatskoj, ostat će najvažnija uspomena moje karijere. Bilo je to najljepše putovanje s reprezentacijom i najdraži povratak kući. Presretan sam, ispunjen i do neba ponosan na to srebro koje smo kovali godinama, kroz puno muke, truda, rada, razočaranja i teških trenutaka.

Nema idealnog trenutka za odlazak. Da možemo, vjerujem da bismo svi nastupali za Hrvatsku dok smo živi jer većeg ponosa nema. No, osjećam da je za mene taj trenutak sada. Da sam dao najbolje od sebe, da sam dao doprinos najvećem uspjehu hrvatskog nogometa.

Prije 14 godina, prvi puta sam kao juniorski reprezentativac obukao sveti dres. Od tada sam upoznao, igrao i radio s puno odličnih suigrača, izbornika, trenera i ljudi oko reprezentacije. Svi smo imali isti cilj - dati sve za uspjeh Hrvatske. Zahvaljujem svima, jer je svatko na neki način ostavio trag u mojoj karijeri. Na tom putu sa mnom su uvijek bili moji najbliži, kojima zahvaljujem na velikoj podršci.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

I na kraju, hvala navijačima.

Nitko od nas nije savršen. Promašivao sam prilike, gubio lopte ili krivo dodavao.

No, uvijek sam dao sve od sebe i ostavio srce na terenu. Hvala vam što ste to prepoznali i bili uz mene i reprezentaciju.

Od danas, moje je mjesto s vama - među najvjernijim navijačima Hrvatske.

Voli vas Mandžo

World Cup - Semi Final - Croatia v England | Autor: Carl Recine/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Carl Recine/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

VIDI OVO: 10 stvari koje morate znati o Mariu Mandžukiću.

Komentari (214)
 • Igračina i ljudina. Nemate ni pojma koliko je cijenjen u svijetu ovaj HEROJ!! Mandžo, sretno ti bilo!!

  14. 8. 2018,   14:09
 • Pa Mandžo mogo si još 2 godine do Eura ostat, ali ok tvoja odluka uvijek si mi bio najdražih naših igrača zato što uvijek davao sve sebe na terenu, sretno dalje u klupskoj karijeri

  14. 8. 2018,   14:10
 • Hvala legedno za sve, tvoje ime zapisano je zlatnim slovima u povijesti Hrvatskog, a bome i svjetskog nogometa! Uvijek u srcu!

  14. 8. 2018,   14:10