Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Još se bojim, u kafiću tražim da ispred mene otvore sok...'

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon pune dvije godine Arijan Ademi se vratio nogometu, a u emisiji Plavi kvart na Dinamovom službenom YouTube kanalu pričao je o najtežim danima u svojoj nogometnoj karijeri

Iza mene je teška borba, sad se puno bolje osjećam i hvala Bogu da sam opet na terenu. Jesam li uzeo doping? Nisam, a to sam uspio dokazati u kasnijem postupku nakon čega mi je smanjena kazna. Jednostavo, čekao se taj CAS koji mi je dozvolio da iznesem svoje dokaze, a oni su vidjeli da nisam svjesno ništa uzeo. Riječ je bila o kontaminaciji lijekova koji su bili legalni, rekao je Arijan Ademi u novoj emisiji Plavi kvart na Dinamovom službenom YouTube kanalu te nastavio:

- Ne znaš kako je to ušlo u tvoje tijelo. Sumnjao sam u sve, prijatelje, bližnje... Bilo mi je jako teško u tom periodu. Sumnjao sam da mi je netko podmetnuo. Ne vjeruješ nikome, ni obitelji... No vjerovao sam da to nekako mora izaći, da se mora dokazati kako je to ušlo u moje tijelo. Bio sam ljut, bijesan, ali kasnije shvatiš da je to život i kreneš dalje. Puno mi je pomoglo jer je klub bio iza mene koji me plaćao obje godine suspenzije. Da su me ostavili samog bilo bi mi puno teže.

Iako je odradio suspenziju, Ademi je i danas jako oprezan.

- I dalje imam traume, bojim se svega, pazim na sve. U kafićima tražim da preda mnom otvore kolu. Možda je to i prevelika fobija, ali nadam se da će s vremenom i to proći.

Dinamov dokapetan na teren se vratio nakon dvogodišnje suspenzije zbog dopinga, a već u prvim utakmicama vidjelo se koliko je nedostajao zagrebačkoj momčadi. No, iako njegovoj sreći nema kraja posljednjih dana, o posljednje dvije godine razmišlja neprestano. Ni njemu još nije jasno kako i zašto je pao na kontroli.

- Bio sam u reprezentaciji kad su mi javili. Sjećam se da sam spavao u sobi s cimerom na pripremama kad su me nazvali na telefon, javio se moj cimer i rekao mi da me hitno trebaju predsjednik saveza i trener u predvorju. Nisam mislio da je nešto negativno. U tom periodu sjajno mi je išlo u klubu pa sam mislio da je možda riječ o transferu ili nešto slično. Kad sam stigao dolje izbornik mi je rekao da moram hitno u Zagreb jer sam pao na doping kontroli. Nisam shvatio o čemu je riječ... Ma, jednostavno, odvratno.

- Najviše me ubijalo što nikome nisam u početku mogao dokazati da nisam uzeo ništa svjesno. Neka zadovoljština sad mi je ipak to što sam dokazao da nisam svjesno unio ništa zabranjeno u svoje tijelo. Čini mi se da nije ostavilo ljagu na mom imenu u javnosti.

Iako su mu zabranili da se bavi nogometom, Ademi je u dvogodišnjoj pauzi trenirao svakodnevno.

- Stalno sam se bavio sportom. Igrao sam tenis, nekad šest, sedam sati dnevno. Počeo sam se baviti padelom, a trenirao sam kick-box. Morao sam ostati u formi. Ali, to je sad iza mene i presretan sam da se opet mogu baviti nogometom - priča Dinamov veznjak.

Komentari (80)
  • Drago mi je da je taj decko uspio to prebrodit, zelim mu neka jos dugo igra za Dinamo..

    3. 11. 2017,   12:51
  • Najveca pogreska Nike Kovaca. On je taj koji je rekao Ademiju NE u reprezentaciji. A takav igrac nam nedostaje.

    3. 11. 2017,   13:13
  • Arijane, samo naprijed! Na sve gledaj samo pozitivno!

    3. 11. 2017,   12:46