Obavijesti

Sport

Komentari 106

Još uvijek... Pet razloga zašto Stipe Miočić ostaje UFC prvak

Još uvijek... Pet razloga zašto Stipe Miočić ostaje UFC prvak
1

Ngannou jest opasan, ima maljeve u rukama, ali puno toga ne ide mu u korist. A budući da nas ova borba iznimno veseli odlučili smo navesti pet stvari zbog kojih će Stipe Miočić ostati prvak

VIDEO

Randy Couture bio je stara škola i jedan od prvaka kakav se rijetko rađa, pitanje je kako je Tim Sylvia uopće došao do titule, dok je, primjerice, Cain Velasquez bio uvjerljivo najdominantniji teškaš kojeg je UFC vidio. No, niti jedan nije bio poseban kao Stipe Miočić.

I to ne govorimo zato što je naš, nego isključivo jer mu sve statistike, podaci i činjenice idu u korist. A one govore da UFC nikad do sada nije imao toliko dominantnog prvaka iako je neko vrijeme teškom kategorijom gospodario Cain Velasquez. A svi znamo tko je i što je moćni Amerikanac.

Stipe je tip kojeg bi svaka punica poželjela. Uzoran i pristojan dečko, dobro odgojen, brižan, marljiv, ustrajan, dobroćudan i uvijek nasmijan. I nadasve uspješan. No, čelnicima UFC-a to nije dovoljno. Miočić ne prodaje onoliko PPV-eva koliko bi u UFC-u htjeli stoga su pokrenuli "plan rušenja" aktualnog prvaka gurajući u prvi plan njegova idućeg protivnika Francisa Ngannoua gdje god su stigli. Sramotno je na kakve načine lobiraju, pogotovo zadnja fotografija koju su objavili gdje Ngannoua nazivaju novim prvakom.

No, velike i izgledne šanse su da su se malo zaletjeli. Ngannou jest opasan, ima maljeve u rukama, ali puno toga ne ide mu u korist. A budući da nas ova borba veseli i uzbuđuje kao one između Velasqueza i Dos Santosa, ili onaj osjećaj kada je Arlovski dobio Sylviu, odlučili smo navesti pet stvari zbog kojih će Stipe Miočić ostati prvak.

1. Sjetimo se Shanea Carwina

Uh, koja silina je taj čovjek bio. Vrlo vjerojatno jedan od najvećih teškaša koje je UFC imao (ne brojeći redikule poput Emmanuela Yarbrougha). Moramo se prisjetiti da je tada UFC-u došao kao dobar dan i napravio 'čistku' u teškoj kategoriji prije nego je dobio priliku za titulu. Odradio je četiri borbe i sve pobijedio nokautom u prvoj rundi, uključujući i bivšeg prvaka Franka Mira stoga je bilo jasno da će u idućoj borbi ukrstiti rukavice s prvakom Brockom Lesnarom. I dogodilo se upravo ono što bi se moglo dogoditi i Francisu Ngannou. Carwin se ispuhao u prvoj rundi, u drugu ušao prilično umoran i izgubio gušenjem. Mnogi analitičari, MMA stručnjaci i bivši borci smatraju da je upravo to rješenje za Miočića - odvesti Ngannoua što dalje i pritisnuti ga u 3. ili 4. rundi.

2. Ngannou je još uvijek enigma

Kao što je bila s Carwinom te 2010. godine, tako je i situacija s Ngannouom sada. Kamerunac je protutnjao divizijom u kojoj i nije bilo "pravih" protivnika te se tek u posljednjoj borbi sučelio s pravim izazovom. Riješio ga je... Pa, mora se priznati, na nevjerojatan način nokautiravši Alistaira Overeema "aperkatom iz pakla".

No, i Overeem je dobio batina od Stipe, a Miočić je ipak razina više. Pitanje je što će se dogoditi i kako će Ngannou reagirati ako borba ode u, kako se to u UFC-u popularno zove, "championship rounds", dakle u 4. i 5. rundu. Nedostatak iskustva iznimno je bitna činjenica u MMA-u, Stipe tu definitivno prednjači. Kao što bi rekli Mirko Filipović ili Khabib Nurmagomedov "ključ uspjeha je kondicija".

Meč Stipe i Ngannoua zaista bi mogao biti najveći novijeg doba
Meč Stipe i Ngannoua zaista bi mogao biti najveći novijeg doba

3. Nokautirao četiri prvaka zaredom

Ako je Ngannou nokauter-bombarder što je tek onda Stipe? Od 17 pobjeda u karijeri čak 13 je završio nokautom. Od toga devet u prvoj rundi! Od čega su četiri posljednje u nizu. Sve prvak do prvaka! Prvo je nokautom pobijedio bivšeg K-1 Grand Prix osvajača Marka Hunta da bi nokautirao bivšeg UFC prvaka Andreija Arlovskog. Onda je nokautom uzeo pojas prvaku Fabriciju Werdumu, zatim ga nokautom obranio protiv bivšeg Strikeforce, Dream i K-1 prvaka Alistaira Overeema da bi u zadnjoj obrani naslova nokautirao bivšeg UFC prvaka Juniora Dos Santosa.

4. Kompletan borac

Stipe je konzistentan borac. Nema previše oscilacija u njegovim nastupima. Točno zna što hoće, psihološka priprema mu je uvijek na vrhunskoj razini što je baza svega što radi posljednjih godina. Ne srlja, nevjerojatno je precizan i od njegova direkta padaju i najbolji. Da ne govorimo o tome da ima zaista čvrstu bradu i da može primiti velike batine (kao što je to bilo protiv Struvea ili u prvoj borbi s Dos Santosom). Bazu ima u hrvanju tako da mu ni tu Ngannou ne bi trebao napraviti previše problema.

5. Može ući u povijest

Ngannou će imati motivaciju postati UFC-ev prvak, no niti Miočić neće biti bez nje. Normalna stvar je da je prvak iznimno motiviran kada ide u obranu naslova, međutim kada je ta obrana naslova rekordna i kada njome može postati jedini teškaš u povijesti UFC-a s tri obrane naslova zaredom, onda je priča ipak malo drugačija. Stipe je više puta ponovio da ima najbolji tim na svijetu, najbolje trenere... Vrlo bitna stvar je da se osjeća ugodno, da ima povjerenje u svoj tim koji će ga dodatno motivirati za nastup u Bostonu. Ngannou je samouvjeren, ali Stipe je puno više toga prošao. Pogotovo kada je usred Curitibe nokautirao domaćeg prvaka Werduma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...