Obavijesti

Sport

Komentari 1

Josef Hickersberger: Jako cijenim Stipu Pletikosu

Josef Hickersberger: Jako cijenim Stipu Pletikosu
1

Iako je nahvalio golmana hrvatske reprezentacije, austrijski izbornik nije htio odgovoriti na pitanje smatra li Pletikosu boljim od svojih golmana

VIDEO

Da su Englezi imali jednog od naša dva golmana, kvalificirali bi se na Euro, rekao je prije nekoliko dana Josef Hickersberger, koji očito ima visoko mišljenje o svojim čuvarima mreže, Manningeru i Machu. No kad smo ga u petak u austrijskom kampu u Stegersbachu pitali smatra li da su njegovi golmani bolji i od Pletikose, nije se usudio tvrditi ništa slično.
- Jako cijenim Pletikosu, sviđa mi se taj golman! Vrlo je iskusan i može dati dodatnu sigurnost momčadi - rekao je Hickersberger.
A kad smo ga pitali kako bi on reagirao kad bi mu igrači usred priprema pušili kubanske cigare, ugodno zavaljeni u ležaljku na balkonu, kao što je to učinio Vedran Runje, austrijski izbornik rekao je da bi učinio otprilike isto što i Bilić. Znači - ništa!
- Što se pušenja tiče, ne želim suditi. Ako je igrač pušio na balkonu, to je još uvijek bolje nego da to čini potajice, u sobi, s još nekoliko suigrača. Haha! Mislim da je to nešto što se može tolerirati - kaže Hickersberger.
Hrvatsku je ipak radije gurnuo u ulogu favorita.
- Teško je govoriti o postotcima, no zbog prednosti domaćeg terena mislim da imamo barem 40 % šanse - rekao je izbornik austrijske reprezentacije i dodao:
- Moram se prilagoditi protivniku koji je objektivno jači. Kad vidim svu ovu euforiju, čini mi se da navijači možda očekuju previše, jer ne poznaju dovoljno dobro hrvatsku momčad.
Hickersberger i dalje drži u neizvjesnosti austrijsku javnost. Još na početku priprema "bacio im je kost" i svi ovdje pišu samo o tome tko će braniti protiv Hrvatsku, Manninger ili Macho.
- Rekao sam im, oni znaju tko je broj 1, ali vama neću otkriti. Onaj drugi vrlo je smireno primio odluku i čestitao prvom golmanu. On je sada ustoličen i branit će sve tri utakmice, osim ako se ne ozlijedi - istaknuo je Hickersberger.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...