Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Joshua i Ruiz 7. prosinca opet u ring i to u Saudijskoj Arabiji!

None Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL 11

Britanac tvrdi da ga je u Madison Square Gardenu omela i publika (?), a revanš će dobiti dan nakon Sv. Nikole u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji. Za tu su privilegiju Arapi iskrcali 100 milijuna dolara

Znalo se da je revanš 100% siguran, a sad je poznato i gdje i kada: Anthony Joshua će još jednu šansu protiv Amerikanca Andyja Ruiza Juniora dobiti 7. prosinca i to - u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji!

Boxing - Madison Square Garden | Autor: Nick Potts/Press Association/PIXSELL Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

Britanac je bio 99%-ni favorit 1. lipnja u New Yorku, ali je u 7. rundi poljubio ring u Madison Square Gardenu, a debeljuškasti Ruiz došao do pobjede života i nove zajamčene zarade, ovaj put na arapskome poluotoku, javlja Telegraph.

Joshua i Ruiz boksat će za IBF, WBA i WBO titule, a Arapi će za tu privilegiju platiti 100.000.000 $. U konkurenciji su bili i Dubai i Principality stadionu u Walesu, ali nakon senzacije u New Yorku divovi će kod najbogatijeg platiše, naftom okupanih Saudijaca.

Boxing - Madison Square Garden | Autor: Nick Potts/Press Association/PIXSELL Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL Ruiz je borbu u MSG-ju prihvatio samo pet i pol tjedana nakon što je prvotni izazivač pao na doping-testu. Saudijska Arabija već je ugostila dvije borbe s britanskim boksačkima u zadnjih 11 mjeseci: u rujnu prošle godine rukavice su u Džedi ukrižali Callum Smith i George Groves, a potom i Amir Khan sa Australcem Billyjem Dibom.

Inače, očekuje se da će Tyson Fury svoj sljedeći meč imati već 14. rujna: u Las Vegasu protiv Šveđanina Otta Wallina.

Joshua je nedavno dio razloga za senzacionalni poraz od Ruiza u New Yorku našao i u - američkoj publici:

- U drugoj rundi sam čuo negodovanje publike, glasno negodovanje. Poslije su mi rekli da se netko u dvorani potukao pa su im ljudi fućkali jer nisu mogli gledati meč u miru. Ali... Ja čujem nezadovoljnu publiku, sjetim se kako je Deontay Wilder tjedan dana ranije u 1. rundi srušio Breazealea, a ja se tu mučim "već" dvije runde i mislim si 'Ajmo u fajt'. Završilo je tako da sam previše razmišljao o meču sa Wilderom, a ne onom u kojem sam upravo sudjelovao pa sam završio na podu, ali dobro... U prosincu imam šansu vratiti stvari na svoje mjesto - rekao je Joshua.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Boxing - Madison Square Garden | Autor: Nick Potts/Press Association/PIXSELL Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

Boxing - Madison Square Garden | Autor: Nick Potts/Press Association/PIXSELL Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL Foto: Reuters Boxing - Madison Square Garden | Autor: Nick Potts/Press Association/PIXSELL Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL Boxing - Madison Square Garden | Autor: Nick Potts/Press Association/PIXSELL Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL Foto: Reuters Boxing - Madison Square Garden | Autor: Nick Potts/Press Association/PIXSELL Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL Boxing - Madison Square Garden | Autor: Nick Potts/Press Association/PIXSELL Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

Komentari (21)
  • Ovo je potvrda onog što sam već znao. Savršeno tijelo ne prati jednako dobra psiha.

    9. 8. 2019,   11:22
  • Meni je sasvim glupo da ovaj dobije revans a toliko boksaca ceka da se bori za pojas.

    9. 8. 2019,   11:47
  • nalupat će ga Ruiz opet

    9. 8. 2019,   14:44