Obavijesti

Sport

Komentari 56

Joshua mu upao u svlačionicu: Respect! Htio bih doći u Rusiju

Joshua mu upao u svlačionicu: Respect! Htio bih doći u Rusiju
29

Joshua je nakon pobjede na Wembleyu ušao u Povjetkinovu svlačionicu i pohvalio ga za odličnu borbu. Prvak je rekao kako bi za sljedećeg protivnika želio Wildera, koji ima jedini pojas koji Joshui nedostaje

VIDEO

Povjetkin je bio vrlo žestok, ali ja sam se došao zabaviti i napraviti ono što inače radim. Dobro je primao udarce u glavu, ali onda sam shvatio da ne prima tako dobro u tijelo, rekao je Anthony Joshua (28), koji je obranio IBF, WBO i WBA pojaseve.

Spektakularan nokaut Joshue! Povjetkin skoro izletio iz ringa
Spektakularan nokaut Joshue! Povjetkin skoro izletio iz ringa

Bio je Joshua nadboksan u prvih šest rundi od kojih je vjerojatno po sudačkim karticama izgubio sve. Sjajni 11 godina stariji Rus, koji je u karijeri od 35 borbi prije ove izgubio tek jednu, od Vladimira Klička 2013., bio je nevjerojatan. 

Anthony Joshua v Alexander Povetkin - WBA Super, IBF, WBO & IBO World Heavyweight Titles

Nakon meča ušao u Povjetkinovu svlačionicu

Ušao je u borbu dominantno, uzdrmao je prvaka već u prvoj rundi i dobivao rundu za rundom. No u sedmoj rundi malo je spustio ruke i to je bilo dovoljno. Prošao je jedan udarac Joshue preko garda, potom kombinacija i Rus je bio uzdrman.

Joshua je iskoristio šansu, sjajnom kombinacijom poslao je Povjetkina na pod, ovaj se hrabro digao, ali ne zadugo. Sudac je morao prekinuti meč jer više nije imalo smisla.

POGLEDAJTE GALERIJU

29
| Foto: Twitter/Screenhot/Pixsell/Press Asocciation

- Mogao sam to riješiti u sedam, devet ili 12 rundi, tako je svejedno - rekao je Joshua, koji je nakon borbe otišao u Povjetkinovu svlačionicu.

- Odlična borba, hvala ti. Htio bih jedanput doći u Rusiju na odmor - rekao mu je Joshua, a Rus mu je odgovorio: 

- Nema problema, uvijek si dobrodošao.

Wilder, ti si sljedeći!

Bila je to 22 pobjeda za Joshuu u isto toliko mečeva, samo je borbu prije ove, protiv Parkera, dobio na bodove, sve ostale nokautom ili tehničkim nokautom. 

Naravno, sad je najveće pitanje tko je sljedeći?

- Povjetkin je bio obavezni izazivač i tu sam borbu morao odraditi, a sad kad je to iza mene, idemo dalje. Tko je sljedeći? Hoćemo napraviti glasovanje? Svatko je slobodan ući u ring. Imao sam golemi pritisak na leđima, tako je to kad cijela zemlja stoji iza tebe i navija. S kim ću se boriti? Neka dođe tko hoće. Da se mene pita, to bi bio Deontay Wilder - rekao je Joshua.

Anthony Joshua v Alexander Povetkin - WBA Super, IBF, WBO & IBO World Heavyweight Titles

Tko god dođe, neka bude spreman na batine

Prije meča Joshua - Povjetkin stigla je informacija kako je potvrđen meč Deontay Wilder - Tyson Fury koji bi se trebao održati 1. prosinca ove godine. Pobjednika ćemo gotovo sigurno gledati u borbi protiv Anthonyja Joshue.

Nije iznenađenje da želi Wildera, jer Amerikanac ima jedini pojas koji Joshui nedostaje - WBC. Mnogi su kritizirali Joshuu zašto se ranije nije borio s Wilderom.

- Nisam ja kriv zbog toga. Obojica smo puno pričali, sad sam ovdje, desnica radi i spreman sam za 13. travanj na ovom mjestu. Svejedno mi je tko će pobijediti, Wilder ili Fury, tko god dođe, neka bude spreman na dobre stare batine - rekao je Joshua.

Anthony Joshua v Alexander Povetkin - WBA Super, IBF, WBO & IBO World Heavyweight Titles Anthony Joshua v Alexander Povetkin - WBA Super, IBF, WBO & IBO World Heavyweight Titles Anthony Joshua v Alexander Povetkin - WBA Super, IBF, WBO & IBO World Heavyweight Titles Anthony Joshua v Alexander Povetkin - WBA Super, IBF, WBO & IBO World Heavyweight Titles
Anthony Joshua v Alexander Povetkin - WBA Super, IBF, WBO & IBO World Heavyweight Titles Anthony Joshua v Alexander Povetkin - WBA Super, IBF, WBO & IBO World Heavyweight Titles Anthony Joshua v Alexander Povetkin - WBA Super, IBF, WBO & IBO World Heavyweight Titles Anthony Joshua v Alexander Povetkin - WBA Super, IBF, WBO & IBO World Heavyweight Titles Anthony Joshua v Alexander Povetkin - WBA Super, IBF, WBO & IBO World Heavyweight Titles

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu