Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Joshua našao novog izazivača, prijeti mu simpatični debeljko

None Foto: REUTERS/PIXSELL

Nakon doping skandala Jarella Millera, prvak Anthony Joshua ostao je bez izazivača za svoje titule. No, njegovi su agenti uspjeli naći 'žrtvu' koja je pristala na borbu u Madison Square Gardenu

Prije deset dana borio se protiv Dimitrenka, a sad je postao novi protivnik Anthonyja Joshue. Američki boksač Andy Ruiz Junior dobio je priliku života te će se boriti za IBF, WBA i WBO pojaseve svjetskog boksačkog prvaka teške kategorije koje drži Anthony Joshua.

Ovaj boksač u svojoj profesionalnoj karijeri ima omjer 32-1 (21 nokaut), a jedini poraz mu je iz 2016. kad ga je u meču za WBO titulu odlukom sudaca pobijedio Joseph Parker. Visok je 188 centimetara, a prije deset dana je na zadnjem meču imao 119 kilograma. Ovaj simpatični 'debeljko' nema ništa za izgubiti, samo je pitanje koliko se dobro može pripremiti za vladara teške kategorije u nešto manje od mjesec dana. 

Imat će brzinski oporavak od posljednje borbe u kojoj je pobijedio Dimitrenka prekidom nakon pet rundi, prenosi FightSite. Za svoju konstituciju je brz boksač koji ima dobar rad ruku, ali pitanje je koliko dobar mora biti da ugrozi Joshuu. To će saznati prvog lipnja u Madison Square Gardenu.

Komentari (11)
  • Eddie Hearn se boji da AJ-u top boksače da ne izgubi zlatnu koku.

    30. 4. 2019,   17:07
  • Samo cu reci,bravoooooo. Pravi šampion.

    30. 4. 2019,   17:08
  • Hrgović je na 13 a Ruiz jr je 17. Koji k...

    30. 4. 2019,   17:11