Obavijesti

Sport

Komentari 12

Joshua protiv borca koji jedina dva poraza ima od - Cro Copa!

Joshua protiv borca koji jedina dva poraza ima od - Cro Copa!
12

Anthony Joshua u lipnju bi pojaseve trebao braniti u New Yorku protiv Jarrella Millera. Radi se o borcu koji je bio i u kikboksingu u kojem je imao 23 pobjede i samo dva poraza. Oba od Mirka Filipovića

VIDEO

Ni Deontay Wilder ni Tyson Fury ni Dillian Whyte. Anthony Joshua (29) pojaseve bi mogao braniti u lipnju protiv Jarrella 'Big Baby' Millera (30) i u Madison Square Gardenu, piše The Ring.

Bio bio to prvi meč koji bi Joshua odradio izvan Velike Britanije, a ulog bi bila njegova tri pojasa koje drži, IBF, WBA i WBO. Na vrhu ljestvice izazivač promocija čije pojaseve ima Joshua je spomenuti Jarrell Miller, mnogima poznat iz dva okršaja protiv Mirka Filipovića u K-1.

Oba je Amerikanac izgubio i to su mu bila jedina dva profesionalna poraza u kikboksing karijeri!

K-1 World Grand Prix Finals K-1 World Grand Prix Finals

Jedina dva poraza - oba od Cro Copa

Prvi meč izgubio je od Cro Copa 2013. godine na K-1 World Grand Prixu u zagrebačkoj Areni. Mirko je slavio u četvrtfinalu sudačkom odlukom i kasnije je osvojio turnir.

Amerikanac je dobio šansu već sljedeće godine u Los Angelesu, provocirao je Mirka i najavio da će dobiti batina, ali sam je dobio, kako je Cro Cop i najavio - opet po tamburi.

Izdržao je Miller na nogama i u toj drugoj borbi, iako je nekoliko puta opasno sijevnuo Cro Copov 'trademark', udarac lijevom nogom u glavu. 

U boksu rastura

Miller je visok 193 centimetra, ima preko 130 kilograma, ali sjajno se kreće za tu težinu što je demonstrirao i u te dvije borbe protiv Mirka. S 14 godina počeo je trenirati Muay Thai kako bi se obranio od nasilnika na ulicama Brooklyna.

Prebacio se na boks i lijepe uspomene vežu ga za Madison Square Garden, u kojem je kao 19-godišnjak bio u finalu Golden Glovesa, prestižnog amaterskog boksačkog turnira u kojem je završio drugi. Usporedno s boksom Miller je ušao u kikboks.

Ukupno je odradio 23 borbe, imao je 21 pobjedu i prije nego se ozbiljno bacio u boksačke vode, dvaput ga je školovao Mirko Filipović. U boksu nema poraza, iz 24 meča ima 23 pobjede, 20 nokautom, a ima i jedan neodlučeni ishod.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled