Obavijesti

Sport

Komentari 41

Josip Pivarić: Od Danske više nisam pucao niti jedan penal...

Josip Pivarić: Od Danske više nisam pucao niti jedan penal...
3

Znalo se koja četvorica naših igrača pucaju penale. Tražio se peti i ja sam se javio. Rekao sam izborniku da ću pucati. Nakon utakmice su mi suigrači od Modrića pa nadalje rekli ‘Imaš jaja kao nitko’, kaže Piva

VIDEO

Gledao sam snimku tog penala par puta. Nisam uopće loše pucao, Kasper Schmeichel je sjajno obranio. Obično pucam visoko, ali sam se bojao da ne prebacim gol. Zato sam gađao nisko, prisjetio se Josip Pivarić.

Hrvatska je na današnji datum prije godinu dana u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji nakon penala eliminirala Dansku. Četvrti je u raspucavanju za “kockaste” pucao Pivarić. On i Milan Badelj nisu zabili penale.

- Znalo se koja četvorica naših igrača pucaju penale. Tražio se peti i ja sam se javio. Rekao sam izborniku da ću pucati. Nakon utakmice su mi suigrači od Modrića pa nadalje rekli ‘Imaš jaja kao nitko’. Luka mi je priznao da nije znao gdje je nakon što je pred kraj produžetka promašio penal za pobjedu. Bojao se novog promašaja, ali nasreću sve je za nas dobro završilo - rekao nam je Pivarić.

Nakon što su “kockasti” izbacili Dance, nitko ih nije mogao zaustaviti do velikog finala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prošli smo u četvrtfinale i osjetio sam da možemo do finala. Ta je Danska bila prekretnica. Ušao sam u igru desetak minuta kraja, Ivan Strinić se ozlijedio i nisam se stigao ni zagrijati kako treba - kaže nam Pivarić i nastavlja:

- Znate, to je bio posljednji penal koji sam pucao u karijeri. Evo, godinu dana ga nisam pucao. Naravno, mislim na utakmice. Pucat ću ih opet, samo polako.

Doček u Hrvatskoj bio je veličanstven.

- Nikad neću zaboraviti te slike, one su stalno u mojoj glavi. Dao sam sve dresove sa Svjetskog prvenstva, ali čuvam četiri. Za svaku utakmicu smo dobivali po četiri dresa i ja sam si sačuvao sva četiri iz finala protiv Francuske. Jedan su mi potpisali svi suigrači. To i medalja su u obiteljskoj kući u Zelini - kaže Piva.

Dobili smo ga u Kijevu, s ukrajinskim će Dinamom na pripreme, još se oporavlja nakon teške ozljede. Dvaput mu je u karijeri stradao prednji križni ligament.

- Oba puta mi je prednji križni ligament pukao na isti datum. Prvo desni 26. siječnja 2016. godine, a onda 26. siječnja ove godine lijevi. Ništa, kad dođe 26. siječnja 2020. godine, najbolje da ne izlazim nigdje iz kuće - našalio se Josip i dodao:

- Sad se dobro osjećam. Naravno da želim ponovno igrati za reprezentaciju, ali zdravlje je najvažnije. Samo da me ono posluži i da se vratim na travnjak na pravi način. To je u ovom trenutku najvažnije.

Ako se Piva vrati na pravi način, onda bi ga Dalić mogao zvati za iduće utakmice. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića