Obavijesti

Sport

Komentari 16

Joško: Moja Blanka mora se boriti s tim šovinistima

Joško: Moja Blanka mora se boriti s tim šovinistima
6

Vidjevši kako je Isinbajeva ostala bez medalje, ja sam shvatila što sam napravila, kazala je Blanka na povratku u Hrvatsku. O porniću nije govorila...

VIDEO

Ovo mjesto polako postaje 'Hall of fame', pogledajte samo koji su sve sportaši ovuda prošli, rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša u zagrebačkoj zračnoj luci. Koji trenutak ranije u VIP salon ušla je Blanka Vlašić i njezina pratnja. Tata Joško u rukama je nosio neizostavni fotoaparat, bez njega u posljednje vrijeme nigdje ne ide.
- Je, stvarno smo već navikli na ovu prostoriju, ovo je njena deseta velika medalja u karijeri - ponosno je istaknuo Joško i dodao:
- Jedna je dimenzija doći do vrha, a sasvim druga na vrhu i ostati. Oni koji mogu ponavljati ovakve uspjehe spadaju među sportske legende, a Blanka je na najboljem putu da to i postane.
Dok su tata i kći Vlašić bili u Dohi, hrvatska javnost raspisala se o "Blankinom porniću", na sat vremena činilo se da će puknuti velika afera. Cijelu priču Vlašići tad nisu željeli komentirati, Blanka nije ni ovoga puta. Ali Joško nije propustio reći:
- Vidite kroz kakve sve tegobe čovjek prolazi na putu do ovakvih uspjeha, pogotovo ako ste žena. I to posebno ovih dana, nakon svega što se događalo. Ženama treba pet puta više snage i energije, a Blanka se mora boriti sa šovinističkim muškim svijetom u kojem živimo.
Izlazak pornića za kojeg se brzo ustanovilo da nema veze s Blankom pretvorio je Joška u borca za ženska prava.
- Ovo društvo mora osigurati da žene budu ravnopravne muškarcima, i to zapravo, a ne samo na papiru.
Unatoč svemu, Blanka se i u Dohi poigrala s konkurencijom, uzela je zlato i napala svjetski rekord. Ali o novom napadu na 210 cm nije govorila. A ni neće.
- Više neću odgovarati ni na kakva pitanja o svjetskom rekordu. O tome ću pričati kad do toga dođe, a dotad želim uživati u ovom zlatu. Na meni je samo da napredujem i to ću uvijek raditi, bez obzira na sve. Ovako svako natjecanje na kojem ne skočim svjetski rekord nekako postaje neuspješno - rekla je Blanka.
Na dvoranskom SP-u za zlatnu medalju je bilo dovoljno preskočiti dva metra, Blanka je uzela četvrto svjetsko zlato zaredom.
- Shvatila sam što sam učinila tek vidjevši da je Isinbajeva ostala bez medalje. Loše sam spavala noć nakon natjecanja, a ni drugi dan se nisam uspjela naspavati zbog dodjele medalja. Ali sad slijede tri tjedna aktivnog odmora - rekla je Blanka, otkrivši i kako provodi taj "aktivni odmor":
- Lagani treninzi, sponzorske obaveze i bećarenje!
Nakon svega, Blanka je rezala tortu za sve okupljene. Ali jedan rez bio je previše.
- Dajte vi, to je meni sad ogroman napor - sa smiješkom se obratila nekome sa strane.
I bio je to valjda jedini smiješak kojim je počastila čestitare prije nego je sjela u crni džip i krenula prema svom Splitu. Na bećarenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska