Obavijesti

Sport

Komentari 54

'Jučer sam šetao s kravama, a danas treniram igrače Barce!'

'Jučer sam šetao s kravama, a danas treniram igrače Barce!'
1

Zahvalan sam ovoj instituciji, njenom predsjedniku i najbližim suradnicima na prilici koju su mi pružili. Ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da ću biti ovdje, rekao je Setien na predstavljanju...

VIDEO

Nakon dvije i pol godine i 145 utakmica, Ernesto Valverde napustio je klub. Loši rezultati i preveliki pritisak koštali su ga posla u Kataloniji, a naslijedio ga je bivši trener Betisa Ernesto Quique Setien (61).

Pokretanje videa...

00:14

Navijačkom puku i ne baš previše poznat, a trenerska karijera ga je od poznatijih klubova odvela u Las Palmas i Betis. Iako nema uspješnu i bogatu trenersku karijeru iza sebe, riječ je o treneru koji gaji napadački stil nogometa, a to je ono što navijači i čelnici traže. Na oko lijep, ali i efikasan nogomet. A taj segment kao da je izostao kod Valverdeove Barce.

Šahist koji voli Cruyffa i Lea: Kad on ode, ostat će nam suze
Šahist koji voli Cruyffa i Lea: Kad on ode, ostat će nam suze

Katalonci su danas predstavili novog trenera koji obožava Johanna Cruyffa i pravi je maestro u šahu.

- Zahvalan sam ovoj instituciji, njenom predsjedniku i najbližim suradnicima na prilici koju su mi pružili. Ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da ću biti ovdje. Vrlo sam emotivna osoba i danas je veoma emotivan dan za mene - rekao je Setien na predstavljanju.

Cardiff City v Real Betis - Pre-Season Friendly - Cardiff City Stadium

On je u prosincu 2018. godine srušio Barcu na Camp Nou 4-3 i tada je katalonska javnost upoznala njegovu efikasnu i napadačku igru. I sam Sergio Busquets toliko je bio zadivljen da mu je nakon utakmice poklonio dres s posebnom porukom.

- Za Quiquea s poštovanjem i divljenjem zbog načina na koji vidite nogomet. Zagrljaj - napisao mu je tada veznjak Barcelone.

Godinu i tri mejseca nakon te utakmice, Setien je stigao na Camp Nou kako bi preporodio Katalonce koji se nalaze u krizi. I sam Setien je priznao da ga je iznenadio ovaj poziv te da i dalje nije svjestan svega.

Quique Setien unveiled as FC Barcelona new coach

- Pokušat ću na igrače prenijeti entuzijazam i želju koje imam. Jučer sam šetao s kravama u svom selu, a danas u Barceloni treniram najbolje igrače na svijetu. Imam vrlo jasna načela. Uvijek saslušam sve, ali teško će mi itko iz glave izbaciti ono u što sam uvjeren. Prvi će braniti svoje igrače i umrijeti za svoje ideje. Barca će nastaviti svojim putem, a mi ćemo pokušati poboljšati sve što možemo. Moj cilj je osvojiti sve što se može osvojiti. Nemam drugog način da se svake godine poboljšavam i osvajam sve trofeje, osim da igram dobro. Najbolji način za pobjedu je igrati dobro - kazao je Setien pa progovorio i o svojim aktualnim igračima koje će voditi u Barci.

Quique Setien unveiled as FC Barcelona new coach

-  Nemam problema reći da sam uživao zadnjih 12 ili 14 godina gledajući na televiziji ove igrače. Uživao sam u njihovom nogometu. Danas počinjem trenirati najboljeg igrača na svijetu i njegove suigrače. Još uvijek nisam svjestan što to znači, ali rekao sam i njemu i drugima: Jedno je divljenje koje imam prema vama, Messi je Messi, Busquets je Busquets, Pique je Pique, ali svatko mora znati svoje mjesto - zaključio je on.

Dok je Barca predstavljala novog trenera, igrači su se na društvenim mrežama oprostili od Valverdea.

Setien je tijekom jutra odradio i prvi trening s momčadi, a njegovim dolaskom počinje nova era Blaugrane i to usred sezone...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao