Obavijesti

Sport

Komentari 0

Junak se vratio u Toronto! Oni su mu pripremili sjajan doček...

Junak se vratio u Toronto! Oni su mu pripremili sjajan doček...
1

Igrali smo nevjerojatno prošle godine. Vožnja je bila zabavna. Jednostavno je drugačije ovdje igrati jer imate osjećaj da igrate za cijelu državu, svi daju sve od sebe za ovaj tim, rekao je Kawhi Leonard...

VIDEO

Otišao je kao čovjek koji im je donio prvi naslov u povijesti, a sada su ga dočekali kao heroja. Znalo se da će ga dočekati, ali kako?  Nisu baš najbolje navijači Toronta prihvatili odlazak Kawhija Leonarda u Los Angeles Clipperse, ali kako da se ljute na njega kada ih je praktički na svojim leđima odveo do NBA naslova? 

Jedan od najboljih igrača na svijetu se po prvi put nakon odlaska iz Raptorsa vratio u 'svoj' Toronto gdje su mu domaćini spremili nevjerojatan doček. Hoće li ga dočekati zvižducima i uvredama, bilo je pitanje, ali sve je stalo kada je 'Klaw' ušao u dvoranu. Navijači su ga popratili uzvicima 'MVP, MVP', i dali mu do znanja da ga nikada neće zaboraviti. Bivši suigrač Kyle Lowry ga je zagrlio i donio mu njegov zasluženi prsten. 

NBA: Los Angeles Clippers at Toronto Raptors

Osvojio nas je sve sa svojom skromnošću i nonšalantnošću. Nije on onaj tip igrača koji će se busati u prsa i ponašati kao da je osvojio Ameriku kad zakuca i koji će 'trashtalkati' sa svojim protivnicima kao što rade ostali. On ima svoju misiju na terenu koju uvijek odradi, a zbog toga je i postao omiljen među NBA fanovima. A posebno zbog jednog spektakularnog poteza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Polufinale istočne konferencije bilo je baš za pamćenje. Toronto i Philadelphiju su vodili pravu, momačku bitku. Ostale su četiri sekunde do kraja, a rezultat je bio 90-90. Marc Gasol izveo je loptu na centru i dodao Kawhiju. Otrčao je u punom trku do desnog kuta, izborio se za šut pored robusnog Embiida i pucao prema košu.

THE CANADIAN PRESS 2019-06-13

E to je bio trenutak kada je doslovno vrijeme stalo. Leonard je čučnuo i s isplaznutim jezikom promatrao loptu, a centar Philadelphije je samo gledao s nadom da lopta neće ući. Vrtjela se nekoliko sekundi oko obruča, a onda se skliznula niz mrežicu za eksploziju oduševljenja. Inače mirni Kawhi je vrisnuo od oduševljenja i skočio u zagrljaj svojim suigračima. Naravno, NBA naslov će se godinama pamtiti u Torontu, ali taj šut je ipak nešto posebno. Koš koji im je donio prolazak u konferencijsko finale, a onda i naslov.

THE CANADIAN PRESS 2019-05-12

Upravo je taj spektakularni šut 'visio' na ekranu Scotiabank Arene. Kanađani su samo za Kawhija iskreirali dio po dio spektakularnog šuta koji je ušao u povijest. A to navijači neće nikada zaboraviti.

Inače, Clippersi su slavili protiv Toronta (112-92), a koliko ga poštuju, navijači su pljeskali nakon svakog njegovog koša. Na kraju su se bome i napljeskali jer je utrpao 23 poena.

- Igrali smo nevjerojatno prošle godine. Vožnja je bila zabavna. Jednostavno je drugačije ovdje igrati jer imate osjećaj da igrate za cijelu državu, svi daju sve od sebe za ovaj tim - rekao je Kawhi nakon utakmice.

THE CANADIAN PRESS 2019-06-14

U Kanadi je proveo godinu dana, u regularnom dijelu sezone imao je prosjek od 25 poena po utakmici, a to se u play-offu popelo i na 28 koševa, a zasluženo je pokupio i titulu MVP-a finala. Naravno, odluka o odlasku iz Toronta nije nimalo bila laka.

- Sretan sam što sam ovdje i stvarno uživam. Sjajna smo momčad i želimo samo najbolje. Razmišljao sam neko vrijeme hoću li ostati u Raptorsima, nisam se žurio s odlukom. Razgovarao sam s klubom do najsitnijeg detalja. Bila je to teška odluka za mene - poručio je sjajni košarkaš.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića