Obavijesti

Sport

Komentari 121

Junakinja godine: Vratila sam medalju koju nisam zaslužila

Junakinja godine: Vratila sam medalju koju nisam zaslužila
7

Nisam mogla prešutjeti, dopustiti si da osvojim to srebro, rekla sam sucu, ali on je inzistirao. Pa sam dala medalju djevojci koja je završila iza mene. Teško je reći tko je od nas više plakao..., rekla je Valentina Pereglin

VIDEO

Trenutak kad sam suparnici predala srebro bio mi je toliko emotivan, ispravan i magičan da se nikakva medalja ne može mjeriti s tim.

Teško ćete čuti takve riječi od nekog profesionalnog sportaša. Zato je Valentina Pereglin (26) junakinja hrvatske sportske 2019. godine.

HOO joj je dao nagradu za fair play, a potez koji je izvela na Svjetskom prvenstvu doista je neviđen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U jednom sam hicu pogodila sedmicu, ali je strelica probila metu i ostavila samo trag. To se u našem sportu događa, ali pucanj se, prema pravilima, mora ponoviti. Rekla sam sucu da sam pogodila sedmicu, da se dobro vidi, ali on je inzistirao da ponovim. Pa sam pogodila devetku, što mi je donijelo drugo mjesto - opisala je Valentina pa nastavila:

- Ipak sam odlučila inzistirati na rezultatu koji sam prvotno postigla jer sam znala da je bila sedmica i nisam to mogla prešutjeti, nisam mogla koristiti na neki način rupu u pravilniku.

Tako je Njemica koja je bila četvrta dobila brončanu medalju, druga Njemica dobila je Valentinino srebro, a naša je pucačica završila četvrta.

- Sve se dogodilo tako spontano i jednostavno da sam morala reagirati. Ostala sam bez svjetskog srebra, ali to je bilo jače od mene. Sport, fair play i poštenje prije svega. Ne znam koja je od nas dvije više plakala u trenutku kad sam joj predala medalju - prenijela je Valentina atmosferu sa SP-a iz Rusije.

Goran Jakuš/Pixsell

Njezina majka Branka vjerojatno je najuspješnija samostreličarka u povijesti, a sigurno njezin sportski uzor, dok je otac Branko bivši natjecatelj, zadnjih godina njezin trener. I nije to sve, Valentinin brat Domagoj također osvaja medalje.

- Ne žalimo što samostrel nije olimpijski sport. Da jest, sve bi bilo drugačije - govorio nam je Domagoj, a Valentina je opisala kakve ozljede prijete samostrijelcima:

- Najčešće se dogodi da pukne tetiva na luku pa dobijete po prstima, znalo se dogoditi da si pucači propucaju stopalo, a nekad vjetar odnese strelicu pa može pogoditi nekoga izvan borilišta.

Pereglinima se to nije dogodilo. Oni skupljaju medalje i stasaju u fair play duhu.

- Tako sam odgojena, tako su me roditelji oduvijek usmjeravali. Sudačka pogreška utjecala je na raspodjelu medalja, a to si nisam mogla dopustiti - zaključila je Valentina o potezu za divljenje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener