Obavijesti

Sport

Komentari 11

Jura je Keka dobio 2003., a Matjaž je Dinamu zabio bombu

Jura je Keka dobio 2003., a Matjaž je Dinamu zabio bombu
1

Nikola Jurčević i Matjaž Kek prvi su se put susreli prije 15 godina u 2. pretkolu Lige prvaka. U Mariboru je bilo 1-1, u uzvratu je Dinamo slavio 2-1 i prošao je dalje. Jura je nadmudrio Matjaža

VIDEO

Nikola Jurčević i Matjaž Kek sutra će prvi put nakon 15 godina biti jedan nasuprot drugog na trenerskim klupama. Hrvatski i slovenski strateg vodili su Dinamo odnosno Maribor u pretkolu Lige prvaka 2003. godine.

Bilo je to 2. pretkolo Lige prvaka. U Mariboru je bilo 1-1, u Zagrebu 2-1 za Dinamo. Jura je tada nadmudrio Matjaža, Zagrepčani su prošli dalje. Prva je utakmica u Mariboru 2003. godine završila 1-1. "Modri", koji su igrali u bijelom, poveli su golom Nike Kranjčara. Izjednačio je Damir Pekič. Tjedan dana kasnije Maribor je u Zagrebu poveo golom Stipe Balajića u 10. minuti.

Dinamo je preokrenuo u samo dvije minute nastavka. Za 1-1 je u 60. minuti zabio Andre Mijatović, za 2-1 Dino Drpić u 62. minuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bilo su to dvije jako tvrde utakmice. Dobro se sjećam uzvrata u Maksimiru. Dinamo se na kraju provukao, imao je više sreće. Sudac je propustio svirati čisti penal za nas u sudačkoj nadoknadi - rekao nam je Stipe Balajić, strijelac gola za Maribor.

Balajić je dobar prijatelj s trenerom Rijeke Matjažom Kekom.

Kek je Dinamu zabio eurogol prije 20-ak godina

- Ostali smo u jako dobrim odnosima. Bili smo suigrači, a on mi je kasnije bio trener. Kakav je Matjaž bio kao igrač? Moram priznati jako dobar, inteligentan. Kad sam ja došao u Maribor, igrao je na poziciji libera. Zajedno smo igrali godinu i pol, dvije - rekao nam je Balajić i otkrio:

- Matjaž je kao branič imao doista strašan udarac. Pravi top u nozi. Često je znao zabiti golove s 30-ak metara. Sjećam se da je jednom baš Dinamu zabio pravu bombu. Bilo je to 1998. ili 1999. godine. Mislim da je na golu Dinama bio Vladimir Vasilj. Igrali smo prijateljsku utakmicu s Dinamom u Mariboru, a Kek je puknuo i pogodio s 35 metara. Lopta se od prečke odbila u gol. Bio je to eurogol, baš gol za pamćenje.

Eto, Matjaž je i kao igrač znao "zapapriti" Zagrepčanima. Te ih 2003. godine ipak kao trener nije uspio izbaciti.

- Bila je to jedna jako teška utakmica za nas. Ušao sam u igru u 57. minuti, a tri minute kasnije je počeo preokret. Morali smo se braniti s igračem manje jer je Mitu nakon preokreta dobio crveni karton. Nasreću, uspjeli smo izdržati - prisjetio se Hrvoje Štrok susreta Jurčevića i Keka 2003. godine.

- S Jurom smo imali jako dobru suradnju. On je tada bio mladi trener, ali nas je dobro vodio - dodao je Štrok.

Nikola Jurčević protiv Matjaža Keka. Susret je to koji su čekali još od kolovoza 2003. godine. Ulog je velik, finale Kupa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka