Obavijesti

Sport

Komentari 2

Jura: Moji najbolji suigrači su iz velike 'brončane' generacije

Jura: Moji najbolji suigrači su iz velike 'brončane' generacije
6

Nikola Jurčević šesnaest godina je igrao u hrvatskoj reprezentaciji, a nastupao je za Dinamo, Zagreb, Freiburg i Salzburg. U naj 11 uvrstio je 'vatrenu' generaciju iz 90-ih

VIDEO

Zabio je tek dva gola u šestogodišnjoj reprezentativnoj karijeri, ali svi pamte njegove asistencije Šukeru. U pobjedi protiv Italije u Palermu te za legendarni gol Nijemcima na Old Traffordu u četvrtfinalu Eura 1996.

- Te su dvije asistencije Šukiju obilježile moju karijeru. Uvijek ih se rado prisjetim i često pogledam te utakmice - kaže Nikola Jurčević, koji je sad jedan od pomoćnika hrvatskom izborniku Slavenu Biliću.

Jura je igrao za Dinamo, Zagreb, Freiburg, a najbolji dio karijere proveo je u Salzburgu. Casino je 1994. pod vodstvom Otta Barića igrao finale Kupa Uefe protiv velikog Intera.

- To je bio vrhunac moje klupske karijere. Bila je to sjajna momčad koja se mogla nositi s europskim velikanima. Malo nam je nedostajalo da srušimo moćni Inter - prisjetio se finala iz 1994. Nikola Jurčević. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najboljih 11

Golman - Dražen Ladić

Suveren i siguran. Ladić je uvijek spašavao kad je trebalo, u najtežim trenucima. U to vrijeme bio je jedan od najboljih golmana u Europi.

Stoper - Slaven Bilić

Čvrst i neprijelezan, on je doista sa Štimcem bio stup obrane. Rijetkost je vidjeti takvog igrača. Stvarno je bio užitak biti s njim u momčadi. 

Libero - Nikola Jerkan

Uvijek je bio tih, ali je sjajno odradio svoj posao. Davao je sigurnost cijeloj obrani. Tad se igralo 3-5-2, a Nikola je bio sjajan libero. 

Stoper - Igor Štimac

Poput Bilića, bio je čvrst i neprijelezan. Napravio je odličnu karijeru u Engleskoj, a ondje mogu proći samo visoko kvalitetni igrači. 

Desni bočni - Mario Stanić

Bio je nevjerojatno brz. Igrao je sjajno i u obrani i napadu. Danas su rijetki igrači koji poput Stanića mogu biti dobri na boku u oba smjera. 

Lijevi bočni - Robert Jarni

Pravi profesionalac i genijalan igrač. Na toj poziciji ima jako malo kvalitetnih igrača. Jarni je obliježio jedno razdoblje naše reprezentacije. 

Vezni - Zvonimir Boban

Najbolji i najkompletniji naš igrač. Bio je nevjerojatno atraktivan, uvijek je imao potez više od protivnika. On je bio rođeni lider.

Vezni - Robert Prosinečki

Prosinečki je doista bio nogometni genijalac. Bio je pravi umjetnik na terenu. Nitko kao on nije znao “sakriti” loptu protivnicima. 

Vezni - Aljoša Asanović

Bio je kompjutor, ne sjećam se kad je pogrešno dodao loptu. Imao je fantastične asistencije, a to najbolje zna Šuker, koji je sve njih zabijao. 

Napadač - Davor Šuker

Stroj za golove, taj nije znao promašiti. Zabio je toliko sjajnih golova u karijeri da ih je teško sve nabrojiti. Kad je bio u šansi, svi su znali da je gol.

Napadač - Alen Bokšić

Alena su neko vrijeme zvali Bijeli Ronaldo. Mogu reći s pravom. Napravio je veliku karijeru, imati njega u momčadi bilo je pravo bogatstvo.

Pričuve

Golman - O. Jonrad

Bili smo skupa u Salzburgu. Konrad je bio majstor za penale, branio je čudesno.

Branič - H. Weber

Najveći profesionalac s kojim sam igrao. Čvrst i neprijelezan, pravi vođa. 

Vezni - A. Suter

Pravi šmeker, igrao je odlično u Bundesligi. Bili smo jako dobri prijatelji. 

Vezni - M. Mladenović

Topnik, imao je nevjerojatan udarac. Bio je moćan u veznom redu.

Napadač - H. Decheiver

Legendarni nizozemski napadač. Uživao sam igrajući s njim u Freiburgu. 

Napadač - G. Vlaović

Okretan, brz i spretan. Goran je bio genijalan napadač, kao Bokšić i Šuker.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu