Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jedvaj otpao, u sastav upada Bartolec, Juranović pozvan!

None Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Reuters

'Vatreni' Zlatka Dalića večeras će u Trnavi odigrati četvrti susret kvalifikacija za Euro protiv Slovačke, a u ponedjeljak ih čeka susret sa Azerima u Bakuu. Ondje će im se priključiti i kapetan Hajduka

Josip Juranović (24) dobio je poziv izbornika Zlatka Dalića da se priključi reprezentaciji za nadolazeći susret protiv Azerbajdžana u Bakuu.

Kapetan Hajduka tako će se zaputiti s 'vatrenima' na utakmicu šestog kvalifikacijskog kola za Euro, a 'bili' će dobiti i drugog predstavnika u reprezentaciji. 

KAKO SE ČEKALA UTAKMICA Gužva pred stadionom: Brojni naši navijači nisu smjeli unutra

Tragom te vijesti i neobičnog tajminga novog poziva otkrio se razlog: ozlijedio se Tin Jedvaj! Osjetio je zatezanje u zadnjoj loži, otišao na snimanje u Bratislavi, te otpao i za večerašnji susret sa Slovacima! U prvih 11 tako bi trebao ući Karlo Bartolec.

Još od Vrsaljkove ozljede odmah nakon SP-a, ta je pozicija kritična u hrvatskoj reprezentaciji. Prvi je izbor bio Tin Jedvaj, iako je on prirodno stoper i u novom klubu Augsburgu igra u sredini obrane. Trenutačno Dalić na raspolaganju jednog pravog desnog beka Karla Bartolca, a eksperimentirao je i s Domagojem Vidom, te s Josipom Brekalom, u ofenzivnijoj varijanti sastava.

U svakom slučaju, 'vatreni' u subotu ujutro izravno iz Bratislave lete za Baku, pa će Juranović prema Azerbajdžanu putovati sam, ali i biti ondje otprilike kad i ostatak momčadi.

Podsjetimo, Hrvatska će večeras od 20 sati i 45 minuta u sklopu petog kvalifikacijskog kola za Europsko prvenstvo 2020. godine igrati utakmicu protiv Slovačke u Trnavi, dok ih u ponedjeljak očekuje spomenuti susret protiv Azerbajdžana.

Komentari (82)
  • Jedvaj se ozljedio i Bartolec je danas u pocetnoj postavi!!

    6. 9. 2019,   15:07
  • loše vijesti za slovačku, jedvaj nebude igrao

    6. 9. 2019,   15:46
  • Dobar uspijeh za decka i Dubrave...

    6. 9. 2019,   15:00