Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jurčević: Hrvat sam, ali danas sam u srcu bio Azerbajdžanac

None Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvati su krenuli moćno, ali Balajev nas je spasio. Jedan je igrač za uspjeh trebao napraviti nešto posebno i to je bio naš golman - rekao je Nikola Jurčević

Kada je najmanje bilo realno, Azerbajdžan je osvojio prvi bod u kvalifikacijama. U Bakuu je zaustavio Hrvatsku (1-1) koja je tri dana ranije razbila Slovačku usred Trnave. No danas je zabila samo jedan gol i to iz penala. Strijelac je bio kapetan Luka Modrić.

Azerbajdžan i Hrvatska susreli se u 5. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo AZERBAJDŽAN - HRVATSKA 1-1 Kiks 'vatrenih' u Bakuu: Poveli pa stali, Azeri su došli do boda KALKULACIJE I dalje možemo do Eura već u listopadu, ali ipak ne u Splitu

- Jako sam zadovoljan izvedbom svojih igrača i ponosan sam na njih. Igrali smo protiv viceprvaka svijeta i bili smo momčad - rekao je Nikola Jurčević pa naglasio.

- Ja sam Hrvat, ali danas sam u srcu bio Azerbajdžanac.

Jurčević je bio pod kritikama javnosti i ovaj mu je bod došao u pravo vrijeme.

- Imali smo već dobrih utakmica u posljednje vrijeme, ali ne i rezultat. Ovo je zadovoljavajuće i sada imamo dvije opcije, nastaviti dalje hvatati bodove ili testirati mlade igrače.

Azerbajdžan i Hrvatska susreli se u 5. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo DALIĆ PRIZNAO POGREŠKU: Možda bi bilo drugačije da sam prije mijenjao. Rakitić se vraća DARIO ŠIMIĆ ZA 24SATA 'Izbornik je morao puno ranije reagirati i uvesti svježe igrače'

Među mlađe spada i Emil Balajev (25), golman koji je u prvom poluvremenu svojim obranama ostavio domaćine u utakmici. Na kraju je to kapitalizirao Tamkin Halizada sjajnim slalomom u 72. minuti.

- Balajev je bio perfektan. Prvih 15-20 minuta bilo je posebno pamtljivo. Hrvati su krenuli moćno, ali on nas je spasio. Jedan je igrač za uspjeh trebao napraviti nešto posebno i to je bio naš golman - zaključio je Jurčević.

Komentari (24)
  • Bravo Nikola! Družba je družba, ali služba je služba!

    9. 9. 2019,   21:41
  • Čovjek je profesionalac. Vjerujem da je ipak imao jedan mix emocija nakon ovog rezultata. Ponosan jer je profesionalno uspio napraviti za njih dobar rezultat večeras, a istovremeno tužan jer jer njegova zemlja, za koju je igrao i bio pomocni trener neko vrijeme, prosula važne bodove. Respect Nikola.

    9. 9. 2019,   21:44
  • I ja u srcu Hrvat, ali zov Njemačke je bio jači od mene.

    9. 9. 2019,   21:51