Obavijesti

Sport

Komentari 13

Jurčević: Moramo igrati daleko brže i puno više pucati po golu

Jurčević: Moramo igrati daleko brže i puno više pucati po golu
1

Želim da u oba dijela igra imamo kompaktnost. Moramo razmišljati o napadačkoj igri. Imati puno udaraca po golu, ne smijemo izgledati sterilno i moramo igrati puno brže, smatra novi trener Dinama

VIDEO

Nikola Jurčević u subotu u 17 sati debitira na klupi Dinama, protiv Rudeša u Maksimiru. Bit će to prva Jurina utakmici na klupi modrih nakon 13 i pol godina.

- Puno stvari se događalo zadnjih par dana. Vidio sam pozitvinu i dobru reakciju kod igrača. Oni su motivirani, željni su da se vrate u pobjednički niz. Sutrašnja utakmica nam je zbog toga jako bitna. Imamo kvalitetu, naravno, moramo biti svjesni da smo veliki favoriti i tako se trebamo postaviti.

Rudeš sam gledao par puta, jaki su u kontranapadima. Uostalom, pobijedio je i na Poljudu. Imat ćemo maksimalno ozblijan pristup", rekao je Jurčević i dodao:

- Teško je dati konkretne odgovore kako ćemo izgledati. Kroz ovih nekoliko treninga sam sudjelovao u vježbama da igračima pokažem što želim od njih. Želim da u oba dijela igra imamo kompaktnost. Moramo razmišljati o napadačkoj igri. Imati puno udaraca po golu, ne smijemo izgledati sterilno i moramo igrati puno brže. Moramo popraviti osjetljivost na kontranapade. Vidjelo se to na utakmicama protiv Slaven Belupa i Lokomotive. Na tome moramo poraditi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hilal Soudani je imao problema s ozljedom.

- Soudani će biti spreman, umjesto Benkovića će igrati Lešković - najavio je Jurčević, koji je zadovoljan reakcijom igrača.

- Profesionalni su, ne mogu se potužiti. Prave odgovore o nekim igračima ćemo vidjeti kad dođu utakmice. Tu moram doći do nekih zaključaka. Ima tu zanimljivih igrača, ali moram pričekati utakmice. I u svijetu ima igrača koji su dobri na treninzima, a na utakmicama nisu pravi. Prava procjena o igračima kreće od sutrašnje utakmice. Dobivat će pluseve i minuse - kaže Nikola.

Još je 11 kola do kraja, Dinamo ima plus šest ispred Hajduka. Zagrepčani imaju i bolji raspored u idućih nekoliko kola.

- To su sve kalkulacije. Neću razmišljati o rasporedu. Papirnato bi ova utakmica trebala biti lakša, ali nećemo se opustiti. Mi želimo zadržavati ovu prednost i povećati je. No mora se priznati kako Hajduk i Rijeka dobro izgledaju - rekao je Jurčević, kojemu će zbog reprezentacije nedostajati pet-šest igrača.

- Bit ću na broju od 12 igrača - kaže Jura, koji je zadovoljan tjelesnim stanjem Hajrovića, Ćorića i Fiolića, trojice igrača koji su manje igrali.

S bivšim trenerom Mariom Cvitanovićem nije razgovarao.

- Fokus je bio na drugim stvarima, pripremi utakmice. Nismo se čuli - kratko je odgovorio novi trener lidera HNL-a.

Prvi pomoćnik Jurčeviću će biti Fabijan Komljenović. Još se jednom za kraj osvrnuo na stanje u momčadi.

- Mislim da je momčad ipak u dobrom stanju. Malo psihički su pali zbog poraza. Zvižduka se ne bojim, o tome ne razmišljam - završio je Jura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida