Obavijesti

Sport

Komentari 24

Jurčeviću se vraćaju tri važna igrača: Najveći meč do sada...

Jurčeviću se vraćaju tri važna igrača: Najveći meč do sada...
1

Čeka nas velika utakmica, za nas možda i najveća do sada, jasno da se želimo plasirati ufinale Kupa. To su naši ciljevi, želje i ambicije, napravit ćemo sve da ispunimo taj zadatak, rekao je Dinamov trener

VIDEO

Dinamo je spreman za - utakmicu sezone. Zagrepčani ove srijede (od 17.30 sati) u svom Maksimiru dočekuju Rijeku, a ovoga puta ulog je jako velik. Riječ je o polufinalnom dvoboju Hrvatskog nogometnog kupa, bolji iz ovog ogleda će se u Vinkovcima u borbi za Rabuzinovo sunce sučeliti Hajduku.

Obje momčadi pune su motiva, svaka sa svojim zdravstvenim problemima, a Jurčević protiv hrvatskog prvaka ne može računati na Moru, Leškovića i Matela. Ipak, modri nemaju alibija, Dinamo mora dohvatiti veliko finale. Inače, će pritisak u Maksimiru postati još veći...

- Čeka nas velika utakmica, za nas možda i najveća do sada, jasno da se želimo plasirati u finale Kupa. To su naši ciljevi, želje i ambicije, napravit ćemo sve da ispunimo taj zadatak. Optimist sam, znam da smo kiksali u Zaprešiću, tamo smo imali i određenih problema. Izostala nam je nekolicina važnih igrača, bili su teški vremenski uvjeti, a i suparnik nam nije dozvolio taj pobjedonosni gol. Žalimo za ta dva boda - rekao je Nikola Jurčević, pa nastavio:

- No, ovo je veliki derbi. Rijeka već godinama ima europski pedigre, odigrali su puno velikih utakmica, sada su prvaci, te branitelji trofeja u Kupu. U zadnjoj utakmici su nas dobili 4:1, rekao bih da su tada uzeli sve ponuđeno. No, mi smo spremni, u dvoboj ulazimo s velikom željom za plasman u finale. Znamo koje su opasnosti Rijeke, način na koji igraju i čega se moramo paziti. Prije svega njihovih reakcija na drugu loptu, kao i kontranapada. Mi se želimo nametnuti i biti dominantni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Može li Dinamo nadigrati ovakvu Rijeku?

- Naravno, znamo kako moramo igrati, ali o tome neću ovdje pričati. Utakmica će dati sve odgovore. U zadnje vrijeme djelovali smo malo slabije, gubili neke utakmice, a ovo je prilika za nas da pobjedom još podignemo razinu samopouzdanja, pa i dobijemo taj entuzijazam za finiš sezone.

Zdravstveno stanje?

- Znate i sami kako su nam u nekim utakmicama nedostajali važni igrači, sada je puno bolje. Soudani i Sosa su bili s reprezentacijama, odigrali dvije utakmice, imali i prije toga kontinuitet, pa vjerujem kako njihov izostanak u Zaprešiću neće na njih utjecati u smislu svježine. Vratio se i Doumbia koji jako dobro trenira. Ambijent bi trebao biti jako dobar, mi ćemo sigurno dati sve kako bismo došli do toliko željene pobjede.

Kakvo je stanje s Benkovićem?

- Dugo nije trenirao s momčadi, odlučit ćemo hoće li igrati protiv Rijeke. Znate naš kadar, znate na koga se sve može računati na bilo kojoj poziciji. O njegovom ćemo nastupu odlučiti poslije zadnjeg treninga.

Vjeruje li da ćete ovoga puta imati veću podršku maksimirske publike?

- Mislim da je Rijeka pravi mamac, da bi moglo biti 10-ak ili čak više tisuća gledatelja. Nervoza? Ne, osjećam tek pozitivno uzbuđenje. Ovo je i meni osobno jako važna utakmica, ne moram ni pričati koliko ona znači za naš klub. Igramo protiv velikog rivala, strašno smo motivirani, a pobjedom bi bili korak bliže jednom trofeju u sezoni. Pritisak? On je sastavni dio nogometa, pa i života u Dinamu. Znam kako to ide, ali od nervoze nema koristi. Mi samo želimo biti što bolji.

I za kraj, malo o Rijeci...

- O Rijeci se puno toga zna. Kompaktna su i čvrsta momčad, imaju nezgodniju prednju liniju gdje 3-4 pojedinca odlično izlaze u kontranapade. Čolak ima crveni karton, ali vjerujem da će Kek i tu pronaći dostojnu zamjenu. Moramo biti oprezni, ali jasno da svi vjerujemo u pobjedu i finale Kupa - završio je Jurčević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz