Obavijesti

Sport

Komentari 4

Jurčić: Želim Mandžukića, ali mora imati čistu glavu

Jurčić: Želim Mandžukića, ali mora imati čistu glavu
1

Trener Dinama Kruno Jurčić najavio je da već od početka zimskih priprema njegova momčad kreće s uigravanjem za kvalifikacije iduće Lige prvaka

VIDEO

Ciljevi su isti kao i do sada. Želimo dobre pripreme, a nakon toga ćemo krenuti po dvostruku krunu, rekao je Dinamov trener Kruno Jurčić na konferenciji koja je trebala najaviti ulazak u pripreme hrvatskog prvaka. Pripreme počinju u Međugorju 18. siječnja, nakon toga 31. se ide u tursku Antalyju, gdje će odigrati pet utakmica protiv Hirošime, Cluja, Teplica, Moskve i Lecha. Prva prvenstvena utakmica na rasporedu je 22. veljače sa Sesvetama.
Iako se nije očekivalo, već od prve utakmice 'modri' bi mogli biti bogatiji za kapetana i mladog desnog bočnog.
 - Tomečak i Bišćan kreću u pripreme, njihovo zdravstveno stanje je bolje od očekivanog. S nama trenira i Ivan Turina kao treći golman te će biti i na pripremama, a Dinamo će mu pomoći da nađe novi angažman. Suarez i Papadopoulos imaju posebni tretman i ostat će u Zagrebu. Jako mi je drago da je klub našao zajednički jezik s Cufreom oko plaće - priča Jurčić. Argentinac je pristao na veliko smanjenje plaće i ostaje u Dinamu. Iako se nagađalo da je ponajbolji Dinamov igrač Pedro Morales dobio poziv čileanskog izbornika, Jurčić tvrdi drugačije.
- Poziv čileanske reprezentacije za Moralesa još nije došao u klub. Žele li ga u reprezentaciji, moraju poslati službeni dopis u klub. U suprotnom Pedro dolazi na pripreme.
Dinamo, dakle, u nastavak sezone ulazi s malo promijenjenim sastavom. Neki igrači su se vratili s posudbe, neki su priključeni iz omladinskog pogona, Dodo je doveden iz Intera, no jedan odlazi.
- Svaki trener voli da mu ostane što više igrača nakon prijelaznog roka. Žao mi je što Lovren odlazi, ali mi je i drago jer je to priznanje za naš rad. Što se tiče Vide, ja sam svoj već rekao, a sada je na klubu da odluči - priča Kruno, koji je ranije već rekao da bi vrlo rado imao Domagoja Vidu već od prvog dana priprema.
Mario Mandžukić već dvije sezone slovi kao najbolji 'modri' igrač i najvrijedniji eksponat zagrebačkog kluba. I sam Mandžo želi u inozemstvo, ali ove zime za njega navodno nije sjela niti jedna ponuda.
- Želim da Mandžukić ostane s nama, ali mora imati čistu glavu.
I opet bi reprezentativni napadač mogao biti najveće pojačanje prvaka, ostane li u 'starom jatu'. Trener uvjerava da su pripreme za kvalifikacije za LP već počele.
- Mi se možemo sada pokrpati za HNL, ali ako u klvalifikacijama za LP želimo izgledati kao prava momčad odmah nam trebaju pojačanja.
Kapetan će izgleda biti spreman za nastavak sezone, a zdravi Igor Bišćan konkurira i za mjesto u vezi.
- Bišć kao zadnji vezni? Postoji ta opcija, iako je on u svojoj glavi posložio sve kao stoper, ali ukoliko svi igrači budu zdravi, kapetan je ozbiljan kandidat za vezu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani