Obavijesti

Sport

Komentari 30

Jurićevo čudo od djeteta (16) sinoć je natjeralo oca na plač

Jurićevo čudo od djeteta (16) sinoć je natjeralo oca na plač
1

S 15 godina i 280 dana postao je najmlađi debitant u povijesti Serie A i prvo mjesto dijeli s Amedeom Amadeijem. Visok je, snažan, a stilom igre i stasom neodoljivo podsjeća na Zlatana Ibrahimovića

VIDEO

Ljubitelji Calcia znaju, ali oni privrženiji engleskoj, njemačkoj ili španjolskoj ligi uvijek se pitaju - što ima toliko posebno u talijanskom nogometu? Romantika. Talijani su stari romantičari i jedni od rijetkih u današnjem nogometu koji još uvijek poštuju neka stara načela, a jedno od njih je i 'jedan igrač-jedan klub'.

Primjerni su brojni, ali spomenut ćemo Paola Maldinija, Franca Baresija, Francesca Tottija, Danielea De Rossija, u tu kategoriju spadaju i igrači poput Tota Di Natalea, Alexa Del Piera, Javiera Zanettija, Gianluigija Buffona...

Danas su tu igrači poput Mareka Hamšika i Lorenza Insignea, Ignazija Abatea ili Alessandra Florenzija. Tu su i Sergio Pellissier, donedavno je tu bio i Daniele Conti iz Cagliarija ili Marco Rossi iz Genoe... To su sve ljudi koji su karijeru ili najmanje deset godina proveli u jednom klubu. A to je nešto što Italija još uvijek cijeni.

Većina njih je potekla u klubu u kojem su ostvarili velike karijere. Većina njih je i debitirala u vrlo ranoj dobi. Sinoć je komadić povijesti talijanskog nogometa otkinuo i Pietro Pellegri, Genoino 16-godišnje čudo od djeteta.

ITA, Serie A, Genoa CFC vs SS Lazio Roma

Bilo je čudno kada je hrvatski stručnjak na klupi velikog talijanskog prvoligaša u jučerašnjoj utakmici protiv Lazija u 33. minuti izvadio ovoljetno pojačanje Ricarda Centuriona. No, Jurić je znao što radi.

- Lazio je zabio iz svoje prve šanse i nakon toga mi se nije svidjelo kako smo izgledali na travnjaku s Taarabtom na lažnoj devetki. Zato sam morao nešto promijeniti - rekao je Jurić i uveo još maloljetnog Pellegrija.

Ovaj 16-godišnji klinac rođen je u Genoi, tamo je napravio prve korake, tamo se prvi put zaljubio. Tamo je odigrao svoju prvu nogometnu utakmicu i kroz Genoinu nogometnu školu dospio do prve momčadi.

S 15 godina i 280 dana postao je najmlađi debitant u povijesti Serie A i prvo mjesto dijeli s Amedeom Amadeijem. Visok je, snažan, a stilom igre i stasom neodoljivo podsjeća na Zlatana Ibrahimovića. Na kraju krajeva, on mu je i idol.

Juriću je sinoć uzvratio s dva gola. Nažalost, Genoa na kraju nije uzela niti boda pošto su Rimljani slavili 3-2, ali započeta je neka nova romantična talijanska priča.

A sve to s klupe Genoe gledao je njegov otac Marco, kojeg je klub u svibnju prošle godine angažirao da odradi sezonu do kraja. U Genoi trenutno vlada velika povezanost i zato je ovo još jedan dio 'calcio romantike'.

- Zaista puno radimo s Pellegrijem. Sinoć je igrao kao pravi, iskusni napadač. To je zaista sjajna priča, njegov otac je moj bliski prijatelj i sada njegov sin igra sjajno za prvu momčad - rekao je Jurić.

Pietrov otac u jednom trenutku je zaplakao, a njegove suze obišle su nogometnu Europu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve