Obavijesti

Sport

Komentari 38

'Kad Guardiola zatraži igrača, šeik samo poveća cijenu nafte'

'Kad Guardiola zatraži igrača, šeik samo poveća cijenu nafte'
1

Pep Guardiola mi je ispričao što se događa kad zatraži 100 milijuna eura za pojačanje u Cityju. Sastane se sa šeikom Mansourom, ručaju, a onda mu šef samo prebaci novac, tvrdi predsjednik Bayerna Uli Hoeness

VIDEO

Otkako je 2008. godine kupio Manchester City za otprilike 260 milijuna eura, šeik Mansour ne prestaje s ulaganjima u klub. Ono što je njegovim trenerima želja, njemu je zapovijed. Na raspolaganje im stavlja apsolutno sve što zatraže, novca koliko god im zatreba.

Teško je i pobrojati silne milijune koje je vlasnik Cityja uložio u klub, ali oni mu nisu donijeli puno toga. Da, dominiraju engleskim nogometom, osvojili su tri domaća naslova prvaka, ali na najvećoj sceni u Ligi prvaka domet im je bilo polufinale.

Europski je trofej glavni cilj kluba i šeik Mansour je i dalje spreman dati apsolutno da do njega i dođe. Pep Guardiola je otkrio kako zapravo funkcioniraju pregovori s bogatim vlasnikom kada su u pitanju pojačanja.

Premier League - Manchester City v Chelsea

- Prijatelj Pep Guardiola mi je ispričao što se događa kad zatraži 100 milijuna eura za pojačanje u Cityju - rekao je predsjednik Bayerna Uli Hoeness pa nastavio objašnjavati:

- Nabavi snimke tog igrača i ode na sastanak sa šeikom Mansourom. Slijedi ručak, pogledaju snimke, a onda šeik samo prebaci novac. Idući dan šeik poveća cijenu nafte i vrati uloženo.

Nevjerojatna priča prvog čovjeka Bayerna koji, za razliku od svojih kolega u Engleskoj, nije toliko široke ruke. Jer Bayern Niki Kovaču kada je preuzeo momčad nije dopustio nikakav remont, nije uvažena njegova lista želja. Trebalo bi biti drugačije na ljeto koje je pred nama, barem se u njemačkim nogometnim krugovima priča da je Bayern napokon spreman na veliki šoping za pomlađivanje momčadi...

Tko je šeik Mansour?

Njegovo bogatstvo se procjenjuje na 32 milijarde eura, a bogatstvo čitave obitelji Al Nahyan, vladajuće obitelji Abu Dhabija, na otprilike 630 milijardi eura. Ima dvije žene i šestero djece. Dio svog bogatstva uložio je u nogometne klubove, vlasnik je City franšize koja uz klub iz Manchestera drži Melbourne City i New York City, a gazda je i Al-Jazire. Od 2005. godine ima udio u dionicama Ferrarija i on je zaslužan za dovođenje Formule 1 u Ujedinjene Arapske Emirate.

Veliki je zaljubljenik u automobile, a najvrjedniji u njegovoj bogatoj kolekciji je Porsche 911 GT1 procijenjen na 3,5 milijuna eura. Vlasnik je i šeste najveće jahte na svijetu, Topaz. Izgrađena je 2012. godine u Njemačkoj, dugačka je 147 metara, ima osam katova, dva heliodroma, tri bazena, teretanu, jacuzzije i kino.

Soccer - Barclays Premier League - Manchester City v Liverpool - City of Manchester Stadium

Osim pokretnina, u svom vlasništvu ima i brojne nekretnine, a sa obitelji je 2005. godine financirao izgradnju Emirates Palacea, luksuznog hotela koji ima 394 sobe s namještajem od mramora i zlata. Predsjednik je tvrtke International Petroleum Investment Company, potpredsjednik Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata te ministar predsjedničkih poslova. Član je vladajuće obitelji Abu Dhabija, a njegov polubrat Khalifa bin Zayed Al Nahyan je predsjednik države.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi