Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kad izbornik promaši sobu i za Srnu misli da je Šimić

None Foto: Slavko Midžor 6

Nogometne anegdote prepričavaju se godinama. Od Mate Baturine pa sve do Otte Barića, gotovo svi ih imaju. Neke su istinite, a neke možda i nisu

ISPUCAJ LOPTU AKO COVENTRY ZABIJE
Cico je igračima šampionskog Zagreba zabranio klađenje jer se u svlačionici pričalo samo o listićima. No igrači su se snašli i na treningu je jedan od njih imao u “štucni” skriven mobitel. Tijekom razgibavanja pogledao je zaslon i ako je naišao na novu poruku, mahnuo je nekom tko je u ruci imao loptu. Taj ju je ispucao i svi su radosno dignuli ruke u zrak. Ispucana lopta značila je - Coventry je zabio, “na kasi” smo!
KAKO JE IGOR TUDOR PISAO TITU
Dođite, potpišite se na dres koji ćemo darovati predsjedniku, naredio je izbornik Kranjčar igračima uoči SP-a 2006. Svi su se potpisali, red je stigao na Tudora:
- Za Tita, Igor Tudor - napisao je Tušo, ne sluteći da šala ima političke konotacije. Naime, dres je bio namijenjen predsjedniku Mesiću, a Tudor je mislio da se potpisuje predsjedniku HNS-a Markoviću, kojeg su igrači u šali zvali Tito. Srećom, netko je vidio Tudorov potpis i donio novi dres, na koji su se igrači ponovno potpisali.
PREMIJER GRAČAN I JULES VERNE
Prilikom otvaranja Kuće nogometa predsjednik HNS-a bio je u “velikoj formi”. Zbog treme što je u njegovoj blizini bio Sepp Blatter, predsjednik Fife, Marković je u govoru spomenuo premijera Ivicu Račana. No, umjesto Račan, rekao je - Gračan! Sjetio se i Julesa Rimeta, legendarnog predsjenika Fife, no umjesto Rimet - rekao je “veliki Jules Verne”.
MILAN, MILAN SKELEDŽIJA
Čuo sam da te traži Milan, rekao je u kafiću prijatelj Mati Neretljaku, dok je igrao u Osijeku.
- Ma čuo sam. Ali ne idem ispod 20 milijuna eura - rekao je Neretljak. Prijatelj se nasmijao:
- Ne taj Milan, već Milan skeledžija. Treba mu pomoć da preveze neke stvari preko Drave!
KRIVI KREVET
Hrvatska je u Švedskoj igrala važnu utakmicu, igrači su večer uoči utakmice već spavali, kad je u sobu odlučio poći i izbornik Cico Kranjčar. Ušao je u sobu, izuo cipele, istuširao se, odjenuo pidžamu i, napokon, legao u krevet. No u trenu kad se htio prekriti pokrivačem, netko je na drugoj strani kreveta skočio:
- Izborniče, što ćete vi ovdje?
- Uh, izgleda da sam u krivoj sobi - rekao je Cico i izišao. Navodno, taj je drugi bio - Ivica Olić.

OTTOV KUTAK - DARIJO ILI DARIO PITANJE JE SAD

Otto Barić gotovo je svaki dan “ispričao” priču za ovu rubriku, teško ih se svih i sjetiti. Jednom je u Čatežu pred novinare izišao u kućnom ogrtaču i kupaćim gaćama. Sjećamo se i kad je tijekom utakmice na klupi pričao na mobitel, nagađalo se da je s druge strane bila supruga. A tek problemi s igračima...
POKVARENI MOBITEL
Dobar dan šefe, Darijo ovdje, začuo je Otto kada se javio na mobitel nakon poraza od Bugarske.
- Čuj, Dario, nisi ti niš’ kriv. Za sve je kriv onaj Srna, a ti si dobar - rekao je, misleći da je s druge strane Dario Šimić. No prevario se, pričao je upravo s “krivcem” - Darijom Srnom.
JA PLAĆAM SAMO SVOJU COCA-COLU
Za Otta se priča da je težak na novčaniku. Tako je, dok je još bio trener Salzburga, odlučio počastiti petnaestak novinara koji su došli pisati o njemu. Rekao je: “Konobar, litru i vodu za ovaj stol!”. Jednom prilikom trebao je platiti dvije Coca-Cole, sebi i Marinku Koljaninu. No kazao je: “Ja sam naručio jednu i plaćam jednu”.
Nastavak pročitajte OVDJE
Komentari (1)
  • Najjebenije mi je ovo kad je cico uletio oliću u sobu... hahaha

    17. 10. 2008,   20:59