Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Kad Kramarić zamahne, pola tribine ode u jednu stranu...'

None Foto: Marko Prpić/PIXSELL/Borna Filić/PIXSELL

Ovakve utakmice će nas čekati u kvalifikacijama. Sve reprezentacije će protiv nas igrati ovakvu obranu. U moderno vrijeme to zovu zonskom obranom, u naše vrijeme to se zvalo 'bunkerica', kaže Mario Stanić

Hrvatska je uz dosta muke osvojila tri boda na startu kvalifikacija za Euro 2020. 

U Maksimiru su 'vatreni' dobili Azerbajdžan 2-1 i to nakon što su gubili. Izjednačio je Borna Barišić pred kraj prvog dijela da bi Andrej Kramarić 11 minuta prije kraja utakmice majstorski pogodio za tri boda i uspješan početak kvalifikacija.

Hrvatska protiv Azerbajdžana igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2020. ZADOVOLJAN BREKALOM Dalić: Nismo uspjeli odmoriti Luku i Raketu, ali bodovi su tu

Napravio je Krama jedan od svojih 'trademarka', lažnjak pa udarac u suprotan kut. Imao je i prije tog gola nekoliko bravura nakon kojih su protivnici odlazili u prazno.

- Andrej ima jedan od najboljih lažnjaka na svijetu. Kad on zamahne, pola tribine ode u jednu stranu - rekao je bivši 'vatreni' Mario Stanić, stručni komentator Nove TV.

Dugo je Hrvatska lomila čvrstu obranu Azerbajdžana.

- Ovakve utakmice će nas čekati u kvalifikacijama. Sve reprezentacije će protiv nas igrati ovakvu gustu obranu. U moderno vrijeme to zovu zonskom obranom, u naše vrijeme to se zvalo 'bunkerica' - dodao je Stanić.

Hrvatska protiv Azerbajdžana igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2020. KOMENTAR Sad su 'vatreni' kao 'kauboji': Nije ugodno, ali drag je kraj

Azerbajdžan je veći dio utakmice proveo na svojoj polovici, što se i očekivalo, malo koja reprezentacija ići će otvorenim gardom kad su s druge strane Modrić, Rakitić i društvo, ali u nekoliko su situacija Azeri sjajno izašli pred Lovru Kalinića.

- Ugodno su me iznenadili Azeri, nisu samo izbijali lopte, već su lijepo dodavanjima izlazili iz obrane. Tako su u nekoliko navrata stvorili dobre šanse. Uz sve naše adute, kombinatoriku, napad i vezu, najopasniji smo bili iz prekida - rekao je Stanić i komentirao Dalićeve rošade u sastavu za ovu utakmicu.

- Izbornik je uvjeren da nam je skupina takva da nam dopušta ovakve eksperimente poput onog da Brekalo igra desnog beka - rekao je Stanić.

Hrvatska u nedjelju gostuje u Mađarskoj u 2. kolu kvalifikacija.
 

Komentari (31)
  • Koliko mi god pljuvali HRT,miljama su ispred svih ovih komercijalnih televizija...od studija i analize do komentatora

    21. 3. 2019,   23:24
  • Najjaci laznjak na svijetu ima Luka; kad on salje fintu lijevo, protivnicka obrana ide lijevo, a lopta ... desno.

    21. 3. 2019,   23:55
  • emisije i ljudi u emisiji su živa dosada, komentatori još gori, ova utakmica mi djeluje kao nešto prolazno između ostalih emisija, u ovom slučaju između dnevnika i provjerenog.........samo tek toliko da se odradi.........to je toliko loše da je živi očaj! očaj očaja..............kakav god da hrt bio ipak su profesionalniji.....ovo je ko neka bljutava hrana na novoj

    21. 3. 2019,   23:34