Obavijesti

Sport

Komentari 302

Europski Dinamo ruši sve! Pala i slavna Benfica na Maksimiru

Europski Dinamo ruši sve! Pala i slavna Benfica na Maksimiru
5

Dinamo je bio bolja momčad svih 90 minuta, imali su 'modri' nekoliko fantastičnih prilika, no jedini gol i dalje je ostao onaj Petkovićev iz 38. minute kada je napadač Dinama zabio penal

VIDEO

U prvom susretu osmine finala Europske lige Dinamo je pred 29.704 gledatelja na stadionu Maksimir pobijedio Benficu sa 1-0! Pogodak odluke zabio je Bruno Petković u 38. minuti iz jedanaesterca kojeg je izborio Dani Olmo

No moglo je biti i više od 1-0...

Imao je Dinamo niz odličnih prilika, Gojak je imao jedan na jedan s golmanom, Šitum je ostao sam nakon kornera u posljednjim trenutcima utakmice, a niti minutu ranije u odličnoj je poziciji bio i Gavranović. Par je 'bombi' skinuo i golman Benfice Vladochimos.

Naročito je dominirao Dani Olmo, koji je u svim segmentima bio bolji od Benficinog wunderkinda Joaa Felixa koji po nekim procjenama vrijedi i preko sto milijuna eura. Ma, kakve gluposti, koliko onda vrijedi Olmo!?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uzvratni susret je 14. ožujka na stadionu Luz, a nažalost Dinamo u Lisabonu neće imati na raspolaganju Leovca i Šunjića zbog žutih kartona, a do idućeg tjedna neće se oporaviti niti Ademi.

Dinamo je ovom pobjedom prekinuo Benficin niz od od devet susreta bez poraza u svim natjecanjima. Momčad s Luza zadnji poraz je doživjela u siječnju ove godine u polufinalu Liga kupa od Porta (1-3). 

Zbog UEFA-ine kazne Nenad Bjelica nije bio na klupi, umjesto njega momčad je vodio 43-godišnji Austrijanac Rene Poms s kojim Osječanin surađuje već godinama.

Bila je to 15. europska utakmica Dinama ove sezone pri čemu deveta pobjeda, uz četiri remija i dva poraza i razliku pogodaka 28-10.

'Modri' su svoj europski put započeli u 2. pretkolu Lige prvaka protiv Hapoel Beer Sheve (5-0, 2-2), potom su uslijedile dvije pobjede protiv Astane (2-0, 1-0), te play-off runda protiv Young Boysa (1-1, 1-2). Nakon ispadanja od Švicaraca, Dinamo je put nastavio u Europskoj ligi osvojivši prvo mjesto u skupini D ispred Fenerbahčea, Spartaka iz Trnave i Anderlechta. U šest utakmica upisali su četiri pobjede i dva neodlučena ishoda uz razliku pogodaka 11-3. U osmini finala Dinamo je odmjerio snage s Viktorijom Plzen izgubivši prvu utakmicu 1-2, no u uzvratu je pobijedio sa 3-0. Večeras je pala i velika Benfica.

Hrvatski nogometni prvak protiv Benfice nije igrao samo za sebe, već i za Hrvatsku na UEFA-inoj ljestvici nacionalnih koeficijenata. 

"Modrima" je bio dovoljan samo jedan bod u dvije utakmice da Hrvatska od sezone 2020/21. ima čak pet predstavnika u europskim kupovima - dva u Ligi prvaka, a tri u Europskoj ligi. 'Modri' su pobjedom 'prebacili'  taj plan i Hrvatska je preskočila Švicarsku i Dansku čiji su se klubovi već oprostili od europskih natjecanja.

Prvak tako odlazi u drugo pretkolo Lige prvaka u dio ždrijeba za prvake, a drugoplasirani u drugo pretkolo u dio ždrijeba za neprvake.

Pobjednik Kupa (ili trećeplasirani ako Kup osvoji prvak ili doprvak) ići će izravno u treće pretkolo Europa lige, dok će iz drugog pretkola krenuti preostala dva kluba koji bi se kvalificirali za Europu.

Dinamo je tako izravno pomogao doprvaku koji bi samo jednim prolaskom prepreke u Ligi prvaka osigurao najmanje grupnu fazu Europske lige.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 302
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi