Obavijesti

Sport

Komentari 28

Kakav Azer čeka Vatrene? Na čelu Jurčević, zvijezda Almeida

Kakav Azer čeka Vatrene? Na čelu Jurčević, zvijezda Almeida
2

Hrvatska nakon sjajne izvedbe protiv Slovačke gostuje kod Azerbajdžana u ponedjeljak u 18 sati. Izbornik Azera je Nikola Jurčević, a u ovom tekstu donosimo pregled tko nas čeka na Bakcell Areni

VIDEO

Hrvatska nogometna rapsodija pokorila je slovačku Trnavu i s velikih 4-0 ostavila Slovake na konopcima. Nadali su se domaćini da bi moglo biti tijesno do posljednjih minuta, da bi mogli odigrati barem egal utakmicu pa na kraju nekako bratski podijeliti po bod svakome. Jedan meni, jedan tebi.

Miriše na Rusiju: Hrvati razbili Slovake, spremni smo za Euro
Miriše na Rusiju: Hrvati razbili Slovake, spremni smo za Euro

No, razigrani, rastrčani i motivirani Vatreni imali su drugačije planove i samo su raspoloženi Martin Dubravka i ukleta prečka zaslužni što Hrvatska nije zabila i 7,8 komada. A moglo ih je biti toliko u mreži bez previše problema.

Spoj mladosti i iskustva, izrazito napadačka opcija Zlatka Dalića pružila nam je melem za oči od nogometa kakav dugo priželjkujemo. To je nogomet koji želimo gledati, to je nogomet kakav trebamo igrati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Za povijest: Hrvatska nikoga u gostima nije dobila kao Slovake
Za povijest: Hrvatska nikoga u gostima nije dobila kao Slovake

Imperativ u dvije kvalifikacijske utakmice protiv Slovačke i Azerbajdžana bio je šest bodova. Međutim, oba naša protivnika do prije tri dana vidjela su svoju šansu premda su trebala igrati protiv svjetskih doprvaka. Slovaci su ostali sportski potučeni, a Azerbajdžan se nakon sjajne predstave u petak može samo nadati čudu na Bakcell Areni.

Svjestan je toga i Nikola Jurčević koji Azere vodi s klupe. U najavi utakmice rekao je da zna kvalitete Hrvatske i da bi bilo glupo Azerbajdžan uspoređivati s Hrvatskom.

Azeri su u skupini izgubili sve utakmice i nalaze se na posljednjem mjestu s gol razlikom 4-12. Premda nisu uspjeli osvojiti niti boda, u nekoliko trenutaka su se pokazali vrlo nezgodnima što je posljednji osjetio Wales. Velšani su zasluženo slavili s 2-1, no imali su i Azeri svojih prilika.

Tko čeka Hrvatsku?

Njihov najskuplji igrač je naturalizirani Azerbajdžanac Richard Almeida, koji prema Transfermarktu vrijedi 1,6 milijuna eura. Igra u srcu vezne linije, no najveća opasnost ipak dolazi od napadača Dynamo Moskve Ramila Šejdajeva i Renata Dadašova iz Pacos de Ferreire.

Na golu bi trebao biti Salahat Agajev koji brani u Neftčiju, a desni bek popunjavat će Pavlo Pašajev iz ukrajinske Oleksandrije.

Na stoperskim pozicijama trebali bi biti Bahlul Mustafazada i Maksim Medvedev, stoper Qarabaga i kapetan azerbajdžanske reprezentacije, ujedno i njihov drugi najvrjedniji igrač (1,3 milijuna eura) dok će na lijevom boku biti Anton Krivocjuk iz Neftčija.

Vezni par s Almeidom čini Gara Garajev iz Qarabaga dok opasnost s krila prijeti preko Mahira Emrelija, također iz Qarabaga, s jedne i Rašada Ejubova ili Šahrijara Rahimova (koji je primarno bek) s lijeve strane.

Desetku i razigravača igra Dimitrij Nazarov, ofenzivac njemačkog drugoligaša Erzgebirgea, a u vrhu napada je već spomenuti napadač Dynamo Moskve Ramil Šejdajev.

Ovako je to izgledalo u posljednjoj utakmici protiv Walesa:

Azerbajdžan prema Transfermarktu vrijedi 15,08 milijuna eura naspram naših 262,75 milijuna eura. Vatreni ne bi trebali imati nikakvih problema i veliki su favoriti, no utakmici se ipak treba pristupiti s maksimalnom koncentracijom.

Ako ćemo igrati kao protiv Slovačke ne bi trebalo biti niti najmanjih problema.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka