Obavijesti

Sport

Komentari 7

Kakav će to biti rat! Fjodor na Rampagea Jacksona u Japanu

Kakav će to biti rat! Fjodor na Rampagea Jacksona u Japanu
1

O ovome smo dugo vodili debate. Razmišljali smo da se borba održi u Los Angelesu u siječnju, ali odlučili smo da mjesto borbe mora biti Japan, rekao je predsjednik Bellatora...

VIDEO

Legendarni ruski borac Fjodor Jemjeljanenko (43) vraća se u ring. On je posljednju borbu odradio u siječnju kada je izgubio bez ispaljenog metka od Ryana Badera i mislilo se da odlazi u mirovinu. No veliki Rus je promijenio mipljenje i borit će se protiv bivšeg UFC-ovog prvaka u poluteškoj kategoriji Quintona Rampagea Jacksona (41) na priredbi Bellatora 29. prosinca u Saitama Areni u Japanu.

Pokretanje videa...

Mirko Cro Cop Filipović 00:19

- O ovome smo dugo vodili debate. Razmišljali smo da se borba održi u Los Angelesu u siječnju, ali odlučili smo da mjesto borbe mora biti Japan. Za naš debi u Japanu htjeli smo napraviti ogroman događaj i dovesti borce s kojima je publika doista povezana. S obzirom na veliku povijest MMA u Japanu i Saitami, ovo će biti događaj koji nitko neće htjeti propustiti - rekao je predsjednik Bellatora Scott Coker. Zanimljivo, ovo će biti prva Bellatorova priredba koja će biti održana u Japanu, ali Fjodor i Jackson su već starosjedioci u Japanu.

Obojica su se borili u Saitami nekoliko puta tijekom svoje karijere, a posebno Jemjeljanenko koji je bio jedan od naboljih boraca na svijetu za vrijeme Pridea gdje je bio prvak u teškoj kategoriji. Naravno, svi će se sjetiti i jedne od najboljih borbi svih vremena. Fjodor se tada 2005. godine u Saitami sukobio s Cro Copom, a bila je to makljaža za povijest. Sijevali su udarci na sve strane, a na kraju je Rus dobio na bodove. 

'Posljednji car' u siječnju je završio karijeru izgubivši nokautom protiv Ryana Badera u borbi za Bellatorov pojas u teškoj kategoriji. Fjodor je pao nakon 35 sekundi iz prvog pravog udarca. To je bio njegov kraj, ali kratkotrajni. Barem je on tako rekao i tako su svi mislili. Ali jednostavno njegovo tijelo ne može bez borbi. Mnogi mu prigovaraju to što se i dalje bori jer je daleko od forme koju je imao u najboljim danima, no Rusa to previše ne dira. Njegova ljubav su borilački sportovi i tako će zauvijek ostati.

Zato se i odlučio na borbu protiv Rampagea koji je u svom primeu bio jedan od najboljih boraca u svojoj kategoriji. Jackson je u karijeri odradio 51 borbu, pobijedio je 38 puta i 13 puta stisnuo ruku protivniku u znak poraza. 

S druge strane, Rus je s karijerom započeo 2000. godine pobjedom protiv Martina Lazarova, a ukupno je odradio 44 meča. Pobijedio je 38 puta i šest puta izgubio. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao