Obavijesti

Sport

Komentari 18

Kakav gušt: Purgeri koji ginu za Rijeku srušili moćni Dinamo

Kakav gušt: Purgeri koji ginu za Rijeku srušili moćni Dinamo
5

Važ je naš! Najstarija riječka izreka 'Krepat ma ne molat' doživjela je svoju najbolju, trofejnu izvedbu. Rijeka je Kup uzela 'na tvrdoglavost', kontra svih prognoza i protiv duplo jače momčadi

VIDEO

Plato ispred Bonavie opet će biti epicentar radosti, Korzo se opet neće vidjeti od bijele rijeke Rijekinih navijača... 'Važ je naš'!

Nakon četiri desetljeća i jednu godinu, kad se tim skandiranjem orilo središte grada, Rijeka je osvojila sedmi Kup u svojoj povijesti. 1978., 1979., 2004., 2005., 2014., 2017., 2019... Trofejna niska riječkog nogometa!

Rabuzinovo su 'Sunce' ovaj put svome Kvarneru donijeli na najklasičniji mogući riječki način, do u srž uronjeni u najstariju riječku krilaticu: krepat ma ne molat. Jer protiv ovog se Dinama nije moglo drukčije nego tako. Trpeći dominaciju kvalitetom nadmoćnog protivnika, ali - s jednim okom stalno na trofeju.

A gušt je utoliko veći jer su baš protiv tako moćnog Dinama Sunce uzeli sa Bišćanom iz Dugava na klupi, sa Halilovićem iz Dubca kao strijelcem, sa 100 postotnim purgerom Pavičićem kao dirigentom, sa Zagrepčanima Tomečakom i Capanom na bokovima... Purgeri, a za Rijeku 'ginu' k'o da su rođeni na Gatu Karoline Riječke!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bišćan u samo pristupu i paradigmi jedinog mogućeg suprotstavljanja Dinamu nije promijenio ama baš ništa u odnosu na nedavnih 0-0 sa istim protivnikom na Rujevici. Rijeka je stala u 5-4-1, neslomljivom trkom i duelom pokušavala anestezirati protivnika za kojeg je znala, za kojeg su svi pa i sami Modri, znali da je barem duplo jači od Rijeke. Ali...

Kako kaže Nenad Bjelica, "To je nogomet". Ne pobjeđuje uvijek jači, a Riječanima je pobjeda utoliko slađa jer su Golijata slomili kad je bilo najvažnije, kad se igralo za trofej - za sva vremena!

Umrijeti, ali: ne popustiti... Ni za milimetar. Ni kada znaš da nećeš imati više od 2-3 poluprilike na utakmici, ni kad ti Olmo puca penal za 2-2, ni kad ti Dinamo ne da ni zraka uzeti... Krepat ma ne molat!

Junaci sedmog riječkog Kupa postali su strijelci Čolak i Halilović, golman Sluga, klinac Lepinjica, kapetan Kvržić i - Igor Bišćan! Uzeo je momčad potonulu i apatičnu pa ju odveo do drugog mjesta i trofeja!

Na kraju press-konferencije Bišćan je rekao:

- Nemam riječi da bih opisao koliko sam ponosan, ali moramo misliti o budućnosti.

Najveća "tajna" uspjeha ove Rijeke, uz uvijek prisutnog i presudnog predsjednika Miškovića, upravo su mladi trener Igor Bišćan i mladi veznjak Ivan Lepinjica. To su nova lica koja su ured sezone okrenula riječku priču!

Na Korzu se postavlja bina za riječke nogometne junake, trofej ide preko Učke... Rijeka je najbolje od svega!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram